BAĞIŞ SAYFASI

Afrika’da Ramazan

Yarım Milyar Müslüman Nüfusa Sahip Afrika’da Ramazan-ı Şerif Çalışmaları Devam Ediyor.

Sahra altı Afrika’da yaşayan nüfusun büyük bölümü temel gıda maddelerine ihtiyaç duyuyor. Ramazan Ayı ise Afrika’da bir başka yaşanmaktadır. Özellikle kırsal kesimlerde aylar öncesinden başlanan ramazan hazılıkları vardır. Bu hazırlıkların geneli maddi bir hazırlıktan ziyade manen olmaktadır. Çünkü sahurlarını kuyu suyu ile geçiren iftarlarda da tek çeşit yağsız, tuzsuz bir yemek ve bu yemeği kardeşçe paylaşan Afrika insanı vardır Ramazan’da.

Ülkedeki derneklerin tespit edip organize ettiği yüzlerce noktada Diversity Farklılık Derneği’nin de destek verdiği, gıda yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Her Ramazan-ı Şerif bir başkadır Afrika’da ancak yolu dahi olmayan uzak köylerdeki müslümanları unutmayanlar da vardır.

Her Ramazan-ı Şerif dualar yükselirken hamd ile bu dualardan nasiplenen binlerce isimsiz hayırsever vardır.