kapat

Sık Sorulan Sorular

Derneğimiz Hakkında

Diversity Ne Demek?

Diversity, ingilizce bir kelime olup “farklılık, çeşitlilik” anlamına gelmektedir. Derneğimiz, uluslar arası bir kurum olduğu ve kurulduğu günden bugüne Afrika kıtasında bulunan farklı kültürdeki insanlara elini uzattığı için bu ismi kullanmıştır.

Diversity Farklılık Derneği Kimdir?

Derneğimiz, 2000’li yıllarda Afrika’ya giden birkaç kişinin gönüllülük faaliyetleriyle ilk çalışmalarına başlamıştır. 2004 yılında Somali, Kenya ve Çad’da meydana gelen ağır kuraklık sebebiyle binlerce insanın hayatını kaybetmesi sonucu gönüllülüğü, bir yardım kuruluşuna dönüştürme ihtiyacı oluşmuştur.  Gönüllülük faaliyetleri, 2011 yılında Diversity Farklılık Derneği adını alarak ‘daha aydınlık bir dünya’ sloganıyla kurumsallaşan çalışmalar sayesinde; İstanbul merkezli olarak kısa sürede 3 kıtada 112 ülke ve bölgeye insani yardımlar ulaştıran bir dernek haline gelmiştir.

Su Kuyuları Hakkında

Afrika'da Su Kuyusu Maliyeti Ne Kadar?

Afrika’da gerçekleştirilen su kuyusu yapım çalışmaları maliyeti, ülkelere ve suyun geçtiği derinliğe göre değişmektedir. Doğa şartlarına göre ülkelerdeki su kuyusu maliyetleri 3000 USD ‘den başlamaktadır. (Türk Lirası ve Euro karşılığını güncel kur üzerinden hesaplayabilirsiniz.

Hangi Afrika Ülkelerinde Su Kuyusu Açıyorsunuz?

Mali, Nijer, Çad, Burkina Faso gibi sahra altı Afrika ülkelerinde bulunan daimi temsilcilerimiz vasıtasıyla, tesbit edilen ihtiyaç sahibi köylerde açıyoruz.

Sünnet Organizasyonları Hakkında

Kirve Nedir?

Anadolu Halk geleneklerine göre, bir çocuk sünnet edilirken sünnet giderlerini üzerine alan kişiye verilen isimdir.

Afrika'da Sünnet Organizasyonlar Düzenliyor Musunuz ?

Diversity Farklılık Derneği olarak, 2012 yılı itibariyle hayır sahiplerinin destekleriyle her yıl en az 4 ülkede gerçekleşen sünnet organizasyonları çerçevesinde 5000 kadar çocuk sağlıklı sünnet edilmektedir.

Nasıl Kirve Olabilirim ?

Derneğimizin web sitesi üzerinden, bütün kredi ve hesap kartları ile online olarak kirve bağışında bulunabilirsiniz.

Kirve Olmak İçin TIklayınız!

Kirvesi Olduğum Çocuğu Görebilecek Miyim?

Organizasyonumuz tamamlandıktan sonra, sağlıklı sünnet olmasına vesile olduğunuz çocuğun resmini whatsapp üzerinden gönderiyoruz.

Whatsapp'tan Sor