Hz Mus’ab Bin Umeyr (R.a) Su Kuyusu Açıldı

Hz. Mus’ab Bin Umeyr (R.a) Su Kuyusu, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye 478 kilometre uzaklıktaki Olabita köyünde açılarak hizmete sunuldu. Kuyu sayesinde Olabita köyü sakinleri, temiz suya kolaylıkla ulaşabilmekte ve günlük su ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmektedir.

Olabita Köyü’nün Su Temini Mücadelesi

Kuyunun inşa edilmeden önce, Olabita köyü sakinleri su temini konusunda büyük zorluklarla mücadele etmekteydi. Sınırlı su kaynakları ve uzaklık nedeniyle, köylüler temiz suya erişmek için uzun mesafeler yürümek zorunda kalmaktaydılar. Bu durum, köy halkının günlük yaşamını olumsuz yönde etkilemekte ve özellikle çocukların eğitimine engel olmaktaydı. Ayrıca, su temini için harcanan zaman ve emek, köylülerin diğer faaliyetlere odaklanmasını engelliyordu.

Hayırseverlerin Katkılarıyla Açılan Su Kuyusu

Olabita köyünün su temini zorluğuna çözüm getirmek amacıyla Diversity Farklılık Derneği’nin desteğiyle Hz. Mus’ab Bin Umeyr (R.a) Su Kuyusu açıldı. Bu kuyu sayesinde köy halkının temiz ve sağlıklı suya erişimi kolaylaştı ve yaşamları olumlu yönde etkilendi.

Hz. Mus’ab Bin Umeyr (R.a) Su Kuyusunun Açılışı ve Toplumun Mutluluğu

Kuyunun açılış töreninde, Olabita köyü sakinleri bir araya gelerek mutluluklarını paylaştı. Konuşmalarda, su kuyusunun köy halkının yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağı ve temiz suya erişimi sağlayacağı vurgulandı. Köy sakinleri, bu projeyle yaşamlarında önemli bir değişim yaşandığını ve artık temiz suya rahatça erişebildiklerini ifade etti. Bunun yanı sıra, su kuyusunun açılmasıyla çocukların eğitimine daha fazla vakit ayrılabildiği ve köylülerin diğer işlere daha iyi odaklanabildiği belirtildi.

Diversity Farklılık Derneği’nin Teşekkür Mesajı

Diversity Farklılık Derneği, Hz. Mus’ab Bin Umeyr (R.a) Su Kuyusu‘na katkı sağlayan hayırseverlere teşekkürlerini iletti. Dernek, bu projenin ihtiyaç sahibi insanların yaşamlarına önemli bir katkı sağladığını ve onların mutluluğunu artırdığını belirtti.

Hz. Mus’ab Bin Umeyr (R.a) Su Kuyusu’nun Harita Üzerindeki Yeri

Kuyunun harita üzerindeki konumunu görmek ve daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Bu sayede, projenin detaylarına daha yakından bakabilir ve kuyunun köydeki etkisini gözlemleyebilirsiniz.