Moritanya Sünnet Organizasyonu Tamamlandı

29 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında Afrika’nın Moritanya ülkesinde başkent Nuakşotda gönüllü sağlık ekibimizle birlikte geniş katılımlı bir sünnet organizasyonu gerçekleştirdik.

3000’den fazla çocuğun sünnet edildiği organizasyonun hijyenik ve profesyonel bir şekilde gerçekleşmesi için gereken tüm tedbirler alındı. Yoğun ilgi gösterilen ve Merkez Teyyaret Hastanesi’nde gerçekleşen sünnet organizasyonuna Teyyaret Belediye Başkanı Ahmed Ali ve Nuokşat Valisi Muhammed Ahmed Şehyn’de katıldı. Belediye Başkanı ve vali sünnet organizasyonumuzdan memnun kalarak ayrıldılar.

Afrika’da yerel ve sağlıksız imkanlarla gerçekleştirilen sünnet operasyonları ne yazık ki birçok kalıcı sağlık problemi, bulaşıcı hastalık ve enfeksiyona sebebiyet veriyor. Diversity Farklılık Derneği ve gönüllüleri olarak bu gidişata dur deyip hijyenin maksimum olduğu sünnet organizasyonlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Diversity Farklılık Derneği olarak her zaman Moritanya halkının yanında olduğumuzu belirtip, nice programlarda görüşmek temennisiyle.

Afrika’da sünnet sağlıklı bir gelecek ve hidayete vesiledir.