Hz Aliyyül Mürteza (R.A.) Su Kuyusu Açıldı

Hz. Aliyyül Mürteza (R.A.) Su Kuyusu, Uganda’nın başkenti Kampala’ya 210 km uzaklıktaki İdi Köyü’nde hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilmiştir. Bu önemli projenin tamamlanmasıyla birlikte İdi Köyü sakinleri, su temini konusunda büyük bir rahatlama yaşamıştır. Daha önce su kaynaklarına uzak bir konumda olan köyde, günlük su ihtiyaçlarını karşılamak için uzun mesafeler yürümek zorunda kalan köylüler, artık bu zorluğu yaşamamaktadır.

İdi Köyü’nün Su Temini Mücadelesi

Kuyunun inşa edilmeden önce, İdi Köyü sakinleri su temini konusunda büyük zorluklarla karşılaşıyordu. Özellikle kadınlar ve çocuklar, temiz suya erişebilmek için uzun mesafeleri yürümek zorunda kalıyorlardı. Bu durum, onların günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor ve özellikle çocukların eğitimine engel oluyordu. Ayrıca, su temin etmek için harcadıkları zaman ve enerji, köylülerin diğer işlere vakit ayıramamasına neden oluyordu.

su kuyusu

Hayırseverlerin Destekleriyle Açılan Su Kuyusu

İdi Köyü sakinlerinin su temini sorununa çözüm bulmak amacıyla hayırseverler bir araya gelerek bu projeyi başlatmıştır. Hayırseverlerin maddi destekleriyle Hz. Aliyyül Mürteza (R.A.) Su Kuyusu inşa edilmiştir. Bu proje sayesinde köy sakinleri, temiz ve sağlıklı suya kolaylıkla ulaşabilir hale gelmiştir.

Hz. Aliyyül Mürteza (R.A.) Su Kuyusunun Açılışı ve Köylülerin Mutluluğu

Hz. Aliyyül Mürteza (R.A.) Su Kuyusu’nun açılış töreninde köy sakinleri, hayırseverler ve proje ekibi bir araya gelmiştir. Açılış töreninde yapılan konuşmalarda, su kuyusunun köy halkının yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağı ve sağlıklı suya erişimi sağlayacağı vurgulanmıştır. Köy sakinleri, bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yaşamlarında büyük bir değişim yaşadıklarını ve artık temiz suya kolaylıkla ulaşabildiklerini ifade etmiştir. Ayrıca, su kuyusunun açılmasıyla çocukların eğitimine daha fazla zaman ayırabildikleri ve kadınların diğer ev işlerine ve tarım faaliyetlerine daha fazla vakit ayırabildikleri belirtilmiştir.

Diversity Farklılık Derneği’nin Teşekkür Mesajı

Diversity Farklılık Derneği, Hz. Aliyyül Mürteza (R.A.) Su Kuyusu’na destek veren hayırseverlere teşekkür mesajı yayımladı. Dernek, bu kuyunun açılmasına vesile olan hayırseverlerin, ihtiyaç sahibi insanların yaşamlarına katkı sağladığını ve onların mutluluğuna vesile olduğunu ifade etti. Ayrıca, dernek üyeleri su kuyusunun açılış törenine katılarak köy sakinleriyle bir araya geldi ve projenin önemine dikkat çekti.

Su Kuyusunun Harita Üzerindeki Konumu

Hz. Aliyyül Mürteza (R.A.) Su Kuyusu’nun harita üzerindeki konumunu görmek isteyenler için buraya tıklayabilirsiniz. Bu sayede, proje hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve su kuyusunun köydeki etkisini gözlemleyebilirsiniz.