Hz Ömer-ül Faruk (R.a) Su Kuyusu Açıldı

Hz. Ömer-ül Faruk (R.a) Su Kuyusu, Gana’nın başkenti Accra’ya 250 kilometre uzaklıktaki Kumasi şehrinin Tughumusu köyünde inşa edilerek hizmete sunuldu. Kuyu sayesinde Tughumusu köyü sakinleri, temiz suya kolaylıkla ulaşabilmekte ve günlük su ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmektedir.

Tughumusu Köyü’nün Su Temini Mücadelesi

Kuyunun inşa edilmeden önce, Tughumusu köyü sakinleri su temini konusunda büyük zorluklar yaşamaktaydı. Sınırlı su kaynakları ve uzaklık nedeniyle, köylüler temiz suya ulaşmak için uzun mesafeler yürümek zorunda kalıyorlardı. Bu durum, köy halkının günlük yaşamını olumsuz etkiliyor ve çocukların eğitimine engel oluyordu. Ayrıca, su temini için harcanan zaman ve çaba, diğer işlere odaklanmayı zorlaştırıyordu.

Hayırseverlerin Destekleriyle Açılan Su Kuyusu

Tughumusu köyünün su temini sorununa çözüm arayışında hayırseverlerin destekleriyle Hz. Ömer-ül Faruk (R.a) Su Kuyusu hayata geçirildi. Kuyu, köy halkının sağlıklı ve temiz suya kolayca erişimini sağlayarak hayatlarını olumlu yönde değiştirdi.

Hz. Ömer-ül Faruk (R.a) Su Kuyusunun Açılışı ve Halkın Mutluluğu

Kuyunun açılış töreninde, Tughumusu köyü sakinleri bir araya gelerek mutluluklarını paylaştı. Konuşmalarda, kuyunun köy halkının yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağı ve sağlıklı suya erişim imkanı sağlayacağı vurgulandı. Köy sakinleri, su kuyusunun hayata geçmesiyle önemli bir değişim yaşadıklarını ve artık temiz suya sorunsuzca erişebildiklerini dile getirdi. Aynı zamanda, su kuyusunun açılmasıyla çocukların eğitimine daha fazla zaman ayırabildikleri ve diğer işlere odaklanabildikleri belirtildi.

Diversity Farklılık Derneği’nin Teşekkür Mesajı

Diversity Farklılık Derneği, Hz. Ömer-ül Faruk (R.a) Su Kuyusu‘na destek olan hayırseverlere teşekkürlerini iletti. Dernek, kuyunun açılmasına katkı sağlayan hayırseverlerin, ihtiyaç sahibi insanların yaşamlarına büyük katkı sağladığını ve mutluluklarının artmasına yardımcı olduklarını ifade etti.

Hz. Ömer-ül Faruk (R.a) Su Kuyusu’nun Harita Üzerindeki Konumu

Kuyunun harita üzerindeki konumunu incelemek ve daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Bu sayede, projenin detaylarına ulaşabilir ve kuyunun köydeki etkisini gözlemleyebilirsiniz.