Mali’de Medrese Talebelerine Kur’an-ı Kerim Hediye Ettik

Afrika Mali ülkesindeki bir medresede öğrenim gören talebelere, Diversity Derneği gönüllüleri tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Böylelikle, Mali’de Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesine katkı sağlandı.

Kur’an-ı Kerim Ezberini Kolaylaştırmak: Nasıl Yapıyoruz?

Mali’deki Kur’an-ı Kerim dağıtımı, dernek gönüllülerimiz aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu özel hediye, Mali’deki medrese talebelerine teslim edildi ve böylece Afrika’da Kur’an-ı Kerim öğrenimine katkıda bulunduk.

Mali’deki yaşam koşulları oldukça zor olduğundan, talebeler Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için tahta tablet olarak bilinen löhler kullanmaktadırlar. Kömür kalemleriyle löhlere yazılan ayetler, talebeler tarafından ezberlenip hocalarına okunduktan sonra silinerek yeni ayetlerle tekrarlanmaktadır. Bu yöntem, öğrenme ve okuma sürecini yavaşlatarak talebelerin ilerlemesini engellemektedir.

Bu nedenle, Afrika’da Kur’an-ı Kerim’in dağıtılmasını bir görev olarak benimsedik. Özellikle Mali’deki talebelerin rahatça okuyup öğrenmelerine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Kur’an-ı Kerim dağıtımı, bu gençlere eğitim yolunda önemli bir destek sağladı.