DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
ONLİNE BAĞIŞ

Hz. Ebubekr-i Sıddık Su Kuyusu Hayatları Kolaylaştırıyor

Afrika kıtasının Çad ülkesinde bulunan Ruvdo köyünde, hayırseverlerin destekleriyle inşa edilen Hz. Ebubekr-i Sıddık Su Kuyusu, köy sakinlerinin yaşamlarını büyük ölçüde kolaylaştırdı. Başkent N’Djamena’ya 380 km uzaklıkta bulunan bu köyde, önceden su kaynağı bulunmamakta ve köylülerin günlük su ihtiyacını karşılamak için kilometrelerce yol kat etmeleri gerekmekteydi.

Köyde Yaşayanların Zorlu Su Temini Serüveni

Ruvdo köyündeki yaşayanlar, daha önce su kuyusu bulunmadığı için büyük zorluklar yaşayarak su temin etmeye çalışıyorlardı. Özellikle kadınlar ve çocuklar, su kaynaklarına ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyorlardı. Bu durum, onların sağlık ve eğitim hayatlarını da olumsuz etkilemekteydi. Su kaynaklarına ulaşmak için uzun süre yürüyen çocuklar, eğitime yeterli zaman ayıramıyor ve köyde yaşayan kadınlar da ev işlerinde ve tarım işlerinde aksaklıklar yaşıyorlardı.

Hayırseverlerin Destekleriyle Açılan Su Kuyusu

Ruvdo köyünde yaşayanların yaşadığı bu zorlu süreci sonlandırmak amacıyla hayırseverler, Diversity Farklılık Derneği aracılığıyla bir araya geldi. Bu dernek, köyde yaşayanların temiz suya ulaşabilmeleri için gerekli olan su kuyusunun inşası için gerekli olan maddi kaynakları topladı. Bu sayede, köyde yaşayanların su ihtiyacını karşılayabilecek bir su kuyusu inşa edildi.

Hz. Ebubekr-i Sıddık Su Kuyusu Açıldı

Hz. Ebubekr-i Sıddık Su Kuyusu’nun Açılışı ve Köylülerin Sevinci

Hz. Ebubekr-i Sıddık Su Kuyusu’nun açılış töreninde köy sakinleri, dernek yetkilileri ve hayırseverler bir araya geldi. Açılış töreninde yapılan konuşmalarda, bu su kuyusunun köyde yaşayanların hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştıracağı ve onların sağlıklı suya ulaşma imkanlarını artıracağı vurgulandı. Köy sakinleri, açılış töreninde yaptıkları konuşmalarda, hayırseverlerin desteğiyle açılan su kuyusunun yaşamlarını büyük ölçüde kolaylaştırdığını ve bu sayede daha sağlıklı ve temiz suya ulaşabileceklerini ifade ettiler. Ayrıca, köyde yaşayanlar, bu su kuyusunun açılması sayesinde çocukların eğitime daha fazla zaman ayırabileceğini ve kadınların da ev işleri ve tarım işlerinde daha verimli olabileceğini belirttiler.

Diversity Farklılık Derneği’nin Teşekkür Mesajı

Diversity Farklılık Derneği, Hz. Ebubekr-i Sıddık Su Kuyusu’na destek veren hayırseverlere teşekkür mesajı yayımladı. Dernek, bu kuyunun açılmasına vesile olan hayırseverlerin, ihtiyaç sahibi insanların yaşamlarına katkı sağladığını ve onların mutluluklarına vesile olduğunu ifade etti. Ayrıca, dernek üyeleri su kuyusunun açılış törenine katılarak, köy sakinleriyle bir araya geldi ve projenin önemine dikkat çekti.

Su Kuyusunun Harita Üzerindeki Konumu

Hz. Ebubekr-i Sıddık Su Kuyusu’nun harita üzerindeki konumunu görmek isteyenler buraya tıklayarak kuyunun yerini inceleyebilir ve projeye dair daha fazla bilgi edinebilirler. Bu sayede, hayırseverlerin desteklediği bu önemli projenin etkisini ve kapsamını daha iyi anlayabilirsiniz.