Kumanya Bağışı – Afrika Ramazan Yardımları

Dün olduğu gibi bu Ramazan’da da Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Partner derneklerimiz ve gönüllülerimizle 10 yıllık tecrübemiz ve yapmış olduğumuz koordineli çalışmalar ile sizlerin yaptığı başta kumanya bağışı olmak üzere, iftar, sahur, zekat, sadaka, fitre, fidye, bayramlık elbise ve tüm bağışlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Bu Ramazanda da Onların Yanındaydık!

Tüm dünyanın zor zamanlardan geçtiği şu günlerde tüm insanlık sıkıntılar yaşarken, kalacak evi olmayan, günlük hayatını zor şartlar altında geçiren, yeterli gıdaya ve temiz suya ulaşamayan, sağlık imkanlarından istifade edemeyen Afrika’daki Müslüman kardeşlerimizi bu süreçte çok daha zor bir süreç bekliyor.

Bütün dünyanın ekonomik buhrana girdiği bu süreçte, ekonomileri kötü olan Afrika ülkelerinin ekonomilerinin kötüye gidişi hızla devam ediyor. Yabancı ülkelerin yardımları ile yaralarını saran bu coğrafya, kendi içinde izole olan dünya ülkelerinin kendileriyle irtibatlarının kopması sebebiyle yalnızlıklarıyla tekrar yüzleşmek zorunda kaldı. Korona virüs salgını ile alakalı tüm dünyadan test sonuçları ve vaka sayıları art arda açıklanırken test yapma imkanı olmayan ülkeler, var olan sıkıntıyı ve sıkıntının boyutlarını dahi tespit edememekte.

Tüm bunlarla beraber gelişen Korona virüs salgını sebebiyle yıllardır bu coğrafyada yardımlar yapan, başta kumanya bağışı olmak üzere, diğer yardımları götüren, Müslüman kardeşlerimize umut olan birçok derneğin bu Ramazan-ı Şerifte saha çalışması yapamadığını görmek, üzerimizdeki bu mesuliyeti daha da artırmakta ve yapılacak çalışmaları daha anlamlı kılmaktadır.