DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
20 Eylül 2019

Adak Kurbanı

Adak Kurbanı Nedir?

Allahu Teâlâ’ya tâzim için mübah bir fiilin yapılmasını kendisine vacip kılmaktır. Adak Kurbanı ‘nın bir diğer ismi ise Nezir Kurban‘dır.

Sırf Allahu Teâlâ’nın rızası için ibadet sayılacak bazı şeyleri adamak makbuldür. Kişi için sevap kazanmaya vesiledir. “Adağım olsun yarın Allah rızası için oruç tutayım” veya “Fakirlere şu kadar para vereyim” yahut “Allahu Teâlâ’nın rızası için bir kurban kesip fakirlere dağıtayım” denilmesi gibi.

Adak Kurbanına Nasıl Niyet Edilir ?

Şu şekilde adak adanması daha makbul olmaktadır: “Allah rızası için şu fakire şu kadar para vermek nezrim olsun” veya “Allâhü Teâlâ hastama şifa verirse Hak rızası için kurban keseyim” veya “Kurban kesip etini sadaka vereyim.”

Adak Kurban Bağışı İçin TIklayınız

Adak Kurbanı Farz mı?

Adak kurban adandıktan sonra kişinin kendisine vacip olmaktadır. Çünkü adayan, Allahu Teâlâ ile ahitleşmiş demektir. Mâide suresinin 1. Âyet-i kerimesinde (mealen) “Ey iman edenler! Ahitlerinizi ifa ediniz…” buyrulmaktadır. Bu demek oluyor ki adadığı şeyi yerine getirmesi gerekmektedir. Allaha Teâlâ Hazretleri nezirlerine vefa edenleri (yerine getirenleri) İnsan suresinin 7. Âyet-i kerimesinde (mealen) “Adaklarını yerine getirirler…” diye övmüştür.

Adak Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Şarta bağlı olarak adanan bir adak kurban; (Hanefî mezhebinde) o şartın yerine gelmesinden önce kesilemez. Adağın adanmasına ve sonrasına riayet etmek gerekmektedir. Yani adak kurban belirtilen fiil yerine geldiği zaman vakit kaybetmeden kesilmesi gerekmektedir.

Fakat zamanı geldiği halde yerine getirilmeyen adak, başka bir günde kaza edilebilir. Meselâ: “Bugün fakirlere kurban kesip dağıtacağım” şeklinde adanan bir kurban bugün yapılmazsa başka bir günde yapılması bir kaza olarak icap eder.

Adak Kurban Bağışı İçin Tıklayınız

Adak Etini Kimler Yiyemez?

Adak kurbanının etini, adayan kişinin yiyemeyeceği gibi hanımı, babası, annesi, dedeleri, evlâdı ve torunları da yiyemezler. Bunu fakirlere sadaka olarak vermesi gerekmektedir. Şayet yemişlerse yedikleri kadarının değeri miktarınca sadaka vermeleri icap eder.

Kaynak : Fazilet Takvimi

Afrika Kurban Bağışı Ne Kadar?

Afrika için kurban bedeli 550₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz banka hesap numaralarımıza havale/eft yapabilirsiniz.

Kurbanım Ne Zaman Kesilir ?

Kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika’daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Afrika’da Kurban Organizasyonları

Afrika’da kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 17 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika’nın 42 farklı ülkesinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Adak Kurbanınızı Afrika’da Kestirebilirsiniz

Derneğimiz vesilesi ile adak kurbanlarınızı yılın 365 günü Afrika’ya gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz kurbanlarınızı islami hassasiyetlere dikkat ederek özenle kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Adak Kurbanı Hakkında Sık Sorulan Sorular:

Adak Kurbanı Nedir?

Kişinin bir niyet doğrultusunda, gerçekleşmesi halinde kesmeyi vaat ettiği kurbandır. Mesela : “Şu işim olursa kurban kestireceğim, ilerde arabam olursa, evim olursa kurban kestireceğim.” gibi kurban kesimi için vaatte bulunursa ve o işi vuku bulursa, bu niyet doğrultusunda kesilen kurbana Adak Kurbanı denir.

Adak Kurbanı Farz mı?

Adak Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Adak Kurbanı Kimler Yer?

Adak Kurbanınızı Afrika’da Kestirebilirsiniz

Nesike kurbanı ve diğer nafile kurbanlarınızı Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine gönderebilirsiniz.

Derneğimiz vesilesi ile adak kurbanlarınızı yılın 365 günü Afrika’ya gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz kurbanlarınızı islami hassasiyetlere dikkat ederek özenle kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Adak Kurbanınızı Kestirmek İçin Tıklayınız

Kurbanım Ne Zaman Kesilir ?

Adak Kurbanınızı Kestirmek İçin Tıklayınız

Afrika Kurban Bağışı Ne Kadar?

Adak Kurbanınızı Kestirmek İçin Tıklayınız

Adak Kurbanınızı Afrika'ya gönderip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.
Whatsapp'tan Sor