Köşe Yazıları

Afrika’nın Yarınlarını Birlikte İnşâ Edelim

Afrika’da imkansızlıklar sebebiyle alt yapının mümkün olamadığı bir çok bölgede, yerleşik düzen geleneksel kabile kültürünce şekillendirilmeye devam ediyor. Afrika insanı bir yandan gelişmiş dünyanın dayattığı düzeni benimsemek zorunda bırakılırken, diğer yandan insan odaklı bir geleceğin beklentisi içinde yer alıyor.

Sahra Altı Afrika’nın kırsal kesimlerinde insanlar, hayatlarını iptidai koşullarda devam ettirirken, çalılardan oluşan medreseler ile kendi eğitim sistemlerini sürdürüyorlar. Yabancı eğitim kurumlarına nisbeten oldukça zayıf şartlarda idame ettirilen bu sistemde maalesef; özgüveni yüksek, umutlu ve gayretli bir nesil ihtiyacına cevap vermekten uzak kalınıyor.

Diversity Farklılık Derneği olarak, Afrika insanının beklentisine cevap vermek amacıyla insanlığın geleceğinin inşa edileceği, kalıcı eğitim müesseseleri hayata geçiriyoruz. 2016 yılı itibariyle, yüzlerce öğrenciye eğitim fırsatı sunacak Mali, Gine, Nijer, Sierra Leone Eğitim Külliyesi projelerimiz tamamlanarak açılışı yapıldı.

Projelerimizi oluştururken gelecekte de işleyecek ve kendini yenileyerek geliştirecek bir sistemle ilerliyoruz. Hayır sahiplerinin de ümidi olarak, yaşayan bir kurum olması için her ayrıntıya dikkat ediyoruz.

Medeniyetlere kapı aralasın diye Afrika kıtasında örnek olacak eserler inşa ediyoruz. Afrika’da, şartların getirdiği sonuçları değiştirecek; sosyal alanları, planlı eğitim birimleri olan; hijyenik koşullar dikkate alınarak ülkenin, bölgenin coğrafi ve iklimsel şartlarına uygun eserler yükseliyor.

WhatsApp WhatsApp'tan Sor