Hz Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusu Açıldı

Hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusu, Nijer’in başkenti Niamey’e 260 km uzaklıktaki Garin Alhadji köyünde hizmete girdi. Bu kuyunun açılmasıyla birlikte Garin Alhadji köyü sakinleri, temiz suya erişim konusunda büyük bir rahatlama yaşadı. Daha önce su kaynaklarına uzak bir konumda olan köy, Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusu sayesinde günlük su ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmektedir.

Garin Alhadji Köyü’nün Su Temini Mücadelesi

Kuyunun inşa edilmeden önce, Garin Alhadji köyü sakinleri su temini konusunda büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyordu. Uzaklık ve sınırlı su kaynakları nedeniyle, köylüler temiz suya ulaşmak için uzun mesafeler yürümek zorunda kalıyorlardı. Bu durum, köy halkının günlük yaşamlarını olumsuz etkilemekte ve özellikle çocukların eğitimine engel olmaktaydı. Ayrıca, su temini için harcanan zaman ve enerji, köylülerin diğer işlere odaklanmalarını engelliyordu.

Hayırseverlerin Destekleriyle Açılan Su Kuyusu

Garin Alhadji köyü sakinlerinin su temini sorununa çözüm bulmak amacıyla hayırseverlerin destekleriyle Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusu açıldı ve köy halkının temiz ve sağlıklı suya erişimi kolaylaşmış oldu.

Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusunun Açılışı ve Köylülerin Mutluluğu

Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusu‘nun açılış töreninde köy sakinleri bir araya geldi. Açılış töreninde yapılan konuşmalarda, su kuyusunun köy halkının yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağı ve sağlıklı suya erişimi sağlayacağı vurgulandı. Köy sakinleri, bu projenin gerçekleşmesiyle birlikte yaşamlarında önemli bir değişim yaşadıklarını ve artık temiz suya rahatlıkla ulaşabildiklerini ifade etti. Ayrıca, su kuyusunun açılmasıyla çocukların eğitimine daha fazla zaman ayrılabildiği ve köylülerin diğer işlere odaklanabildiği belirtildi.

Diversity Farklılık Derneği’nin Teşekkür Mesajı

Diversity Farklılık Derneği, Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusu‘na destek veren hayırseverlere teşekkür mesajı yayımladı. Dernek, bu kuyunun açılmasına katkıda bulunan hayırseverlerin, ihtiyaç sahibi insanların yaşamlarına büyük katkı sağladığını ve mutluluklarına vesile olduğunu belirtti.

Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusunun Harita Üzerindeki Konumu

Hatice-tül Kübra (R.Anha) Validemiz Su Kuyusu‘nun harita üzerindeki konumunu görmek ve daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Bu sayede, proje hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilir ve su kuyusunun köydeki etkisini gözlemleyebilirsiniz.