ONLİNE BAĞIŞ

Çad Sünnet Organizasyonu Tamamlandı

Diversity Farklılık Derneği, Afrika’nın Çad coğrafyasında faaliyet gösteren Safa Derneği ve Gönüllü Sağlık Ekibi ile büyük bir Sünnet organizasyonuna imza attı. Afrika Gönüllüleri, insanlık için sevgi dolu bir etki bırakmak amacıyla Afrika’ya yönelen bir yolculuğa çıktılar. 27 Kasım ile 29 Kasım tarihleri arasındaki Afrika Çad sünnet organizasyonu için gönüllü Türk sağlık ekibi, özveri ve coşkuyla hazırlıklarını tamamlayarak tüm sağlık malzemeleriyle Afrika’nın Çad ülkesine ulaştılar.

Safa Derneği’nin organize ettiği ve Diversity Farklılık Derneği‘nin desteklediği bu manalı etkinlikte, yaklaşık 2000 çocuk sünnet oldu. Türkiye’den gelen gönüllü doktorlar, deneyim ve uzmanlıklarıyla sünneti gerçekleştirdiler. Aynı zamanda, tıbbi malzemelerin temini konusundaki titiz çalışmalar, sünnet organizasyonunun sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında etkili oldu.

Gönüllü sağlık ekibi, bu organizasyon aracılığıyla çocukların sağlığına önemli bir katkıda bulundu. Sünnet organizasyonu, sağlık ekiplerinin özverili çabalarıyla başarıyla tamamlandı. Bu çalışma ile Afrika’da ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik gönül köprülerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz.

Türkiye’den Afrika’ya uzanan bu insanlık hizmeti, sadece sağlık alanında değil, aynı zamanda kültürlerarası dayanışmanın da bir sembolü olarak öne çıkıyor. Safa Derneği ve Diversity Farklılık Derneği‘nin gerçekleştirdiği bu etkinlik, insanların birbirine duyduğu sevgi ve yardımlaşma duygularını güçlendirirken, dost ve kardeş Çad ülkesi ile köklerimiz arasındaki bağları daha da sağlamlaştırdı.

Bu anlamlı süreç boyunca elde edilen deneyimler, Türk gönüllü sağlık ekibinin gelecekteki benzer organizasyonlarda da aynı fedakarlık ve kararlılıkla hizmet vermeye devam edeceğini gösteriyor. Afrika’da gerçekleştirilen bu güzel çalışmalarla, insanlık adına katkı sağlamaya devam ediyoruz.