DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
13 Eylül 2019

Akika Kurbanı

Akika Kurbanı Nedir?

Yeni doğan çocuklar için Allah’a şükür olarak kesilen kurbana verilen isimdir. Akika ismi ise; yeni doğan çocuğun başındaki tüylere verilen isimdir. Kesilen bu kurbana “Akika – nesike kurbanı” da denmektedir.  Asıl maksat ise, çocuklar anne babaya; Allah’ın verdiği birer lütuftur. Bu kurbanlar da o lütfa karşı birer şükürdür.

Nesike kurbanı ve diğer nafile kurbanlarınızı Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine gönderebilirsiniz.

Akika Kurban Bağışı İçin Tıklayınız!

Akika Kurbanı Kestirmenin Hükmü

Hanefî mezhebinde müstehab, diğer mezheplerde sünnettir. Çocuğun doğduğu günden îtibâren kesilebilir. Yedinci günü kesmek daha fazîletlidir.

Hangi Hayvan Akika İçin Yeterlidir?

Kurban olmaya elverişli bir hayvan, akikaya da yeterli olur. Erkek ve kız çocuk için birer kurban kesilmesi kâfîdir. Bazı âlimler erkek çocuk için iki kurban kesilir demişlerdir.

Akika kurbanı ve diğer nafile kurbanlarınızı Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine gönderebilirsiniz.

Akika kurbanı ve diğer nafile kurbanlarınızı Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine gönderebilirsiniz.

Akika Kurbanı Nasıl Kesilir?

Akîka kurbanı kesilirken çocuğun anası yâhut babası “Yâ Rabbi, bu benim çocuğumun akikasıdır. Onun cehennem ateşinden kurtuluş fidyesi olsun.” diye duâ eder.
Vaktiyle akika kurbanı kesilmemiş olan kimse kendi nâmına bir kurban kesebilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allâhü Teâlâ’nın emri ile peygamberliğini îlan etmesinden sonra kendileri için ve doğduklarında iki torunu için akika kesmişlerdir.
Akîka kurbanının etinden sâhibi yiyebilir, başkalarına yedirebilir ve etin bir kısmını, tamamını veya kurbanın kendisini bağışlayabilir.
Çocuklar Allâh’ın lütfudur. Bu kurbanlar da o lütfa karşı birer şükürdür.

Akika Kurban Bağışı İçin Tıklayınız

Kişi Kendisi İçin Akîka Kurbanı Kesebilir mi?

Vaktiyle Akîka kurbanı kesilmemiş olan kimse kendi namına bir kurban kesebilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allahu Teâlâ’nın emri ile peygamberliğini ilan etmesinden sonra kendileri için ve doğduklarında iki torunu için Akîka kesmişlerdir.

Kaynak :Fazilet Takvimi

Afrika Kurban Bağışı Ne Kadar?

Afrika için kurban bedeli 550₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz banka hesap numaralarımıza havale/eft yapabilirsiniz.

Kurbanım Ne Zaman Kesilir ?

Kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika’daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Afrika’da Kurban Organizasyonları

Afrika’da kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 17 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika’nın 42 farklı ülkesinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Akika Kurbanınızı Afrika’da Kestirebilirsiniz

Derneğimiz vesilesi ile akika kurbanlarınızı yılın 365 günü Afrika’ya gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz kurbanlarınızı islami hassasiyetlere dikkat ederek özenle kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Akika Kurban Bağışı İçin Tıklayınız!

Akika Kurbanınızı Afrika'ya gönderip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.
Akika Kurban Bağışı İçin Tıklayınız
Whatsapp'tan Sor