Malawi Sünnet Organizasyonu Tamamlandı

Güney Doğu Afrika ülkelerinden Malawi’de 10-13 Eylül tarihleri arasında binlerce çocuğun hijyenik ortamlarda sağlıklı bir şekilde sünneti yapıldı. Asum Holistic Education Centers Derneği tarafından organize edilen programa, Türkiye’ den gönüllü doktor ekibimiz ve yüzlerce bağışçılarımızla destek verdik. Salima beldesinde bulunan Maawale Kliniğinde toplam 2250 çocuğun sağlıklı şartlarda sünneti gerçekleştirildi.

Programın son günü Asum Holistic Education Centers Derneğinin yöneticisi Haroon Ahmed Sacranie:

“Öncelikle sizlere hoş geldiniz diyorum.  Afrika İnsanının, ücretsiz gerçekleştirdiğimiz bu tür organizasyonlara ne kadar ihtiyacı olduğunu gözlerinizle görüyorsunuz. Bu ihtiyacı km’lerce uzaktan görüp destek olan herkese çok teşekkür ederiz.

Afrika insanı vefalıdır. Bu aileler, bu çocuklar sizlere olan vefa borçlarını dualarında sizleri de unutmayarak ödeyeceklerdir. Tekrardan çok teşekkür ederiz. Destek olan herkese çok selamlarımı iletiyorum. İyi ki, varsınız!” diyerek duygularını ifade etti.

Bizlerde Diversity Farklılık Derneği olarak her zaman Malawi halkının yanında olduğumuzu belirtip, nice programlarda görüşmek temennisiyle vedamızı yaparak dönüş yoluna geçtik.

Afrika’da sünnet sağlıklı bir gelecek ve hidayete vesiledir.