Köşe Yazıları

Yeşil Afrika Fidan Projesi

Sizin de Afrika’da Bir Fidanınız Olsun

Fidanları Afrika’da toprakla buluşturuyoruz.

Dünya üzerinde milyon hektar arazinin ağaçsız, çorak ve çöl olduğu düşünülürse, Milyonlarca insanın ellerine aldıkları birkaç fidanı toprakla buluşturup bu çoraklığa bir dur demesi, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakması, muhteşem bir iyilik hareketi olurdu.

Diversity Farklılık derneği olarak bu büyük organizasyonun küçük bir parçası olmak için fidanları toprakla buluşturmak isteyen siz hayırsever dostlarımızı “Yeşil Afrika Fidan Projesi”’ne destek olmaya, fidan dikmek için davet ediyoruz. Projemizle hayata değer katmayı, iyi niyetli bu güzel faaliyeti sizinle yapmayı hedefliyoruz. İlk fidan diken biz olmayabiliriz ama hiç kimsenin gitmediği, unutulmuş ve ulaşılması zor Afrika coğrafyasında yapan biz olabiliriz.

Fidan bağışı bir sadaka-i cariyedir.

Senden Sonraki Nesillere Yeşil Bir Dünya Bırak

Fidan dikmek için sebep mi lazım?

Fidan dikmek kapsamlı bir güzelliktir. Çevreyi birbirinden güzel ağaçlarla şenlendirmek, ağacı bol, havası güzel, iklimi ferah bir dünya, doğacak yeni nesillerin, daha gözlerini açar açmaz ümitsizliğe düşmemelerine vesile olacaktır.

Ağaç, diğer birçok nimetlerde olduğu gibi her haliyle insanlara faydalı olması için yaratılmıştır. Ağaç denilen canlı, her şeyden önce bir şifa kaynağıdır. Dalıyla, budağıyla sade öylece dururken bile bin derde devadır. Ağacın sadece dalından, budağından, meyvesinden, kerestesinden istifade edilmez. Havanın temizlenmesi, yağmurun yağması, iklimin düzenlenmesi, diğer nebâdâtın yetişmesi hep ağaca bağlıdır. Bir nevi ağaç, dünyadaki hayatın sağlıklı devam etmesi için mihenk taşıdır.

Bizler işte bütün bu güzelliklere vesile olmak ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için Yeşil Afrika Fidan Projesi ile yola çıktık. Sizi fidanlarla, fidanları toprakla buluşturuyoruz. Afrika kıtasında binlerce fidan dikmeyi hedefliyoruz. Dikilen her bir fidan geleceğe umut taşıyacak. Fidanlar ağaca dönüşürken, kuşlara yuva ve diğer hayvanlara gölgelik olacak. Meyvelerinden insanlar rızıklanacak.

Afrika’da Bir Fidan Dikmek İçin Tıklayınız

Nasıl Fidan Bağışı yapabilirim?

Web sitemizden online bağış yapabilir veya dernek merkezimizi arayarak kayıt oluşturabilirsiniz.

Bağış için izlemeniz gereken yollar:

1-) Online veya telefonla, Fidan bağışı formunu doldurmanız ve ödeme yapmanız gerekmektedir.

2-) Bağış yapılan kişi adına online fidan sertifikası düzenlenecek, mail veya Whatsapp yoluyla sertifika, üç iş günü içinde ulaştırılacaktır.

NOT: Yapılan Fidan bağışı, dernek tarafından belirlenen tarih ve yerde, ülkenin ağaç türüne göre, toplu organizasyonlarla dikilecektir.

Sıradaki Fidan Dikimi Hangi Ülkede Olacaktır?

Sıradaki fidan dikim sahamız KENYA ülkesidir.

Dostlarınız ve sevdikleriniz adına fidan bağışı yapabilirsiniz.

Haydi! Kendimiz ve sevdiklerimiz için fidanları toprakla buluşturalım.

Bunu Biliyor Muydunuz?

1 Yılda Sizin İçin 7 Yetişmiş Ağaç Kesilmektedir.

WhatsApp WhatsApp'tan Sor