Ulubatlı Hasan Su Kuyusu Uganda’da Açıldı

Ulubatlı Hasan Su Kuyusu Açıldı!

Su Kuyusuna Bağış Yapmak İçin Tıklayınız

Diversity Farklılık Derneği olarak başlatmış olduğumuz Su Kuyusu Projeleri, Afrika’nın çeşitli ülkelerinde, ihtiyaç sahibi köylerde ab-ı hayat olmaya devam ediyor. Derneğimizin Uganda‘daki temsilcileri vasıtasıyla başkent Kampala’ya 84 km uzaklıktaki Buwama köyünde bulunan okulun bahçesinde, hayır severlerin göndermiş olduğu Ulubatlı Hasan Su Kuyusu’nun açılışını gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Civar köylerdeki insanların da istifade edebileceği bu kuyumuz açılmadan önce insanlar su ihtiyaçlarını 3 kilometre uzaklıktaki başka bir su kaynağından gidermekteydiler. Bu kadar uzak bir mesafeden su getirmek köy halkı ve okuldaki öğrenciler için hem çok zor hem de öğrenciler için zaman kaybı idi.

Kuyumuzun açılmasıyla ile beraber bu zorluk giderilmiş oldu. Ayrıca okuldaki öğrenciler günlerinin büyük bir kısmını su yolunda değil, ders çalışırken geçirmiş olacak.

Afrikalı kardeşlerini unutmayıp onlara bu su kuyusunu hediye eden, binlerce kilometre uzaktaki hayır sahiplerine, okuldaki çocuklar ve köy halkı adına teşekkür ederiz.

Kuyu Açılış Videosu :

Güncel su kuyusu kampanyamıza aşağıdaki link üzerinden bağış yapabilirsiniz.

Su Kuyusuna Bağış Yapmak İçin Tıklayınız

WhatsApp WhatsApp'tan Sor