Uganda Sünnet Organizasyonu Tamamlandı

Kirve Olmak İster Misiniz ?

Afrika’da sünnet olmak tehlikeli bir fiil olarak lanse edilmektedir. Bunun yanında imkanı olmayan ama bulaşıcı ve kronik hastalıklarda uzak durmak isteyen Afrika insanı yerel imkanlarla dahi olsa sünnet olmaya çalışmaktadır. Afrika’da sünnet, insan hayatında zannedildiğinden daha fazla önem arz etmektedir.

Diversity Farklılık Derneği olarak, Afrika insanının bu halisane çabasını görmezden gelip eleştirmek yerine, 2012 yılından beri Afrika’nın bir çok ülkesinde sağlıklı sünnet organizasyonları düzenlemekteyiz.

Uganda‘daki daimi temsilcilerimiz vasıtasıyla, 13-18 Aralık tarihlerinde Türkiye’den giden gönüllü doktorlarımızla birlikte 2018 yılının son sünnet organizasyonunu gerçekleştirdik. Hayırseverlerin destekleri ve Türkiye’den Hisar Intercontinental Hospital’den alanında uzman gönüllü sağlıkçıların katıldığı sünnet organizasyonu 5 gün sürdü.

Organizasyona yoğun ilgi gösteren yerli halk, Türkiye’ye ve yardım gönderen herkese hayır dualar ettiler. Aileler için kurbanların kesildiği, çocuklar için balon ve şekerlerle eğlenceli bir hale dönüştürülen organizasyonun yerel tekniklere nazaran kolay ve hijyenik olması insanların ilgisine vesile oldu.

Diversity Farklılık Derneği olarak bizlere destek olup, yüzlerce cocuğun geleceğe daha sağlıklı bir şekilde adım atmasına vesile olan bütün hayır sahiplerine teşekkür ederiz.

Afrika kıtasındaki sağlıklı sünnet organizasyonlarımız devam edecektir.

Kirve Olmak İster Misiniz ?

WhatsApp WhatsApp'tan Sor