Senegal’de Eğitime Destek Veriyoruz

Diversity (Farklılık) Derneği olarak 2 tır dolusu yardım malzemesini Senegal’e ulaştırdık.
Senegal’de faaliyet gösteren Süleymaniye Enstitut De La Science Islamique Derneği ile ortak yürüttüğümüz proje kapsamında yeni açılacak yatılı bir Kur’ân Kursu için Türkiye’den 2 tır dolusu yardım malzemesi Senegal’e gönderildi. Zor şartlara aldırmadan süratle faaliyete geçmesi için çalışılan Kur’ân Kursunda 100’e yakın çocuğumuz artık geleceğe umutla bakacak.

Senegal Süleymaniye Derneği adına açıklama yapan Selman YÜCEL; ’’Yeni binamızla Senegal’deki hizmet noktamızı ikiye çıkarmış olduk. Türkiye’den gelen malzemelerle standartları yüksek bir kursumuz oldu. Ülkede sık rastlanan tipteki bir Kur’ân kursunda geçtiğimiz günlerde elim bir yangın faciası yaşandı. Talebeler hayatlarını yitirdi. Bunun üzerine devlet merciileri, yatılı Kur’ân kurslarının fizikî standartları üzerinde daha sıkı durmaya başladı. İnşaallah bizler burada diğer kuruluşlara da örnek olacağız. Ben bizi burada yalnız bırakmayan, desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Diversity (Farklılık) Derneği olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.’’dedi.

WhatsApp WhatsApp'tan Sor