Sahra Çölü’nün Güneyinden Teşekkürler

Diversity Farklılık Derneği, organize etmiş olduğu kurban faaliyetleri, senenin her döneminde Afrika’nın ihtiyaç sahibi bölgelerinde devam etmektedir. Son olarak Derneğimizin saha temsilcilerinin organize etmiş olduğu kurban faaliyeti 18 Mart itibariyle sonuçlandı.

20160318_165230

20160318_163119

Sahra altı Afrika’nın Güney Bölgesinde bulunan Baride Köyü ve çevresinde gerçekleştirilen kurban organizasyonunda Hayırsevelerin göndermiş olduğu kurbanlar kesilerek yüzlerce aileye hediye edildi. Sabah erkenden yola çıkan ekibimiz, kurak bölgelerden geçerken aynı zamanda açılmış su kuyularının da kontrollerini yaparak ilerledi.

20160318_165007

20160318_165122

Kurbanar kesilip köylerdeki ailelere Türkiye’den kardeşlerinin selamıyla hediye edilirken tüm köylülerin hayır duaları ve selamları alındı.

Dönüş yolunda hiç beklenmedik bir durum vardı. Giderken sıcaktan adeta yanmış kurak topraklar, yerlerini aylardır yağmayan rahmet yağmuruyla; çamurlu yollara bırakmıştı. Ekibimiz dönüş yolu mücadelesi verirken; geride kalan, hayırseverlerin desteğiyle yapılan organizasyonda vesile oldukları mutluluklar oldu.

20160318_180607

WhatsApp WhatsApp'tan Sor