Moritanya ve Senegal’de Binlerce Tebessüm

Moritanya ve Senegal Sünnet Organizasyonu Tamamlandı

Kirve Olmak İçin Tıklayınız

Moritanya, Batı Sahra çölünde bir ülke. Sünnet yerel tekniklerle oldukça zor bir operasyon. Aileler ve çocuklar için pahalı ve acılı bir süreç.

Hayır sahiplerinin destekleriyle düzenlenen sağlıklı sünnet programı o kadar yoğun geçti ki Türkiye’den programa katılan sağlık ekibimiz sabah 07:00’den gece 22:00’lere kadar çalıştılar. Ancak ihtiyaç çok fazlaydı. Planlanan 2000 kişilik sünnete binlerce talep oluştu. Sabahın ilk saatlerinden aileler sıraya girdiler.

Sünnetin ücretsiz, hijyenik ve  ağrısız oluşu insanların talebini arttırdı. Okullar tatil edilmek zorunda kaldı. Senegal ayağı ertelenmek istendi ancak söz verilmişti aileler bekliyorlardı. Moritanyalı ailelere tekrar gelinmek üzere söz veren ekibimiz Senegal’e zorlu bir kara yolculuğuyla geçti. Senegal’de de 2 farklı yerde yapılan sünnet yüzlerce aileyi mutlu etti ve büyük sıkıntılarını da gidermiş oldu.

Hayırseverlere verdikleri destekten ötürü aileler, çocuklar ve bölge halkı adına Diversity Derneği olarak teşekkür ederiz.

Kirve Olmak İçin Tıklayını

WhatsApp WhatsApp'tan Sor