BAĞIŞ SAYFASI

Mali Eğitim Külliyesi Açıldı

Derneğimiz olarak insanlık için kalıcı eserler bırakmak gayesiyle destek verdiğimiz ve  yapımı tamamlanan; Mali‘nin Başkenti Bamako‘da başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklar için ücretsiz okul ve yurt imkanı sunacak 150 kapasiteli Eğitim Külliyesi‘nin açılışı gerçekleştirildi.

img_8268

Açılış programı, Mali Eğitim Bakanı Barthelemy Togo, Din İşleri Bakanı vekili Habib Cann, Türkiye’nin Mali Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Aslı İnön, Türk hayırseverlerden oluşan 50 kişilik grup, dernek yetkilileri ve yüzlerce yerli halkın katılımıyla gerçekleşti.

Sevgi gösterileriyle programı takip eden Malililer tarafından  Eğitim Külliyesi‘nin yapılmasına vesile olan herkese hayır dualar edildi.

İlk ve ortaöğretim düzeyinde 120 öğrencinin eğitim, barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanacağı külliyede, 500 kişi kapasiteli bir de cami hizmet verecek. Müessese hem okul hem de yurt özelliği ile Mali’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

img_8292