DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
BAĞIŞ YAP
29 Kasım 2019

Kenya Sünnet Organizasyonu Tamamlandı

Sünnet, Afrika’da vahşet, eziyet ve sakıncalı bir fiil olarak lanse edilmektedir.  Fakat Müslüman Afrika insanı bu sünnetin bilincinde olarak; kısıtlı imkanlarına rağmen ilkel şartlar da bile olsa, çocuklarını sünnet ettirmek için gayret etmektedir. Ancak sağlık ve hijyen koşullarından yoksun olan bu ortamlarda sünnet olmak; çocuklar için ciddi enfeksiyon riskleriyle karşı karşıya gelmek demek. Bu durum ise ne yazık ki bazen organ kaybı bazen de ölüm ile sonuçlanabilmektedir. Bu noktada Afrika’da sünnet olmak insan yaşamında zannedildiğinden daha fazla önem arz etmektedir.

Diversity Farklılık Derneği olarak Afrika insanının bu halisane çabasına karşılık Bir Nefes Sıhhat Sağlık Projesi kapsamında sağlıklı sünnet organizasyonları düzenlemeye başladık. Bu proje kapsamında 2012 yılı başlangıç yılımız olarak hayır sahiplerinin destekleriyle her yıl en az 4 ülkede gerçekleşen sünnet organizasyonları çerçevesinde 5000 kadar çocuğu sağlıklı sünnet ile tanıştırıyoruz.

Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Kirvem Olur Musun? organizasyonumuzu Türkiye’den giden gönüllü sağlık ekibimizle birlikte 18 – 26 Kasım tarihlerinde Afrika/Kenya ülkesinin başkenti Nairobi’ye 400 km uzaklıktaki Malindi şehrinin Kakurinia köyünde gerçekleştirdik. Yoğun ilgi gören organizasyonumuzda 2000’e yakın çocuk hijyenik koşullarda sağlıklı bir şekilde sünnet oldu. Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan siz hayır severlere çocuk ve ailesi adına teşekkür ederiz.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Diversity Farklılık Derneği (@diversitydernegi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Bir sonraki sünnet organizasyonumuzda kirve olmak için aşağıdaki butona tıklayınız.
Kirve Olmak İster Misiniz?
Whatsapp'tan Sor