Köşe Yazıları

İnsanlık İçin Kalıcı Eserler

Her Gün Gelişen Afrika’da Kalıcı Eserler Bırakıyoruz

Afrika’da yerleşik yaşamın imkânsızlıklar sebebiyle mümkün olamadığı birçok bölgede yerleşik düzen geleneksel kabile kültürünce şekillendirilmeye devam etmektedir. Afrika insanı bir yandan gelişmiş Dünya’nın dayattığı düzeni benimsemek zorunda bırakılırken diğer yandan insan odaklı bir gelecek beklentisi içerisindedir.

Sahra Altı Afrika’nın kırsal kesimlerinde insanlar, yaşamlarını iptidai koşullarda devam ettirirken, çalılardan oluşan Medreseler ile kendi eğitim sistemlerini oluşturmuşlardır. Yabancı eğitim kurumlarına nisbeten oldukça zayıf şartlarda idame ettirilen bu sistemde özgüveni yüksek, umutlu ve gayretli bir nesil ihtiyacına cevap vermekten uzak kalmaktadır.

Diversity Farklılık Derneği olarak Afrika insanının beklentisine cevap vererek insanlık için, insanlığın geleceğinin inşa edileceği kalıcı müesseseler inşa etmekteyiz. Projelerimizi oluştururken gelecekte de işleyecek ve kendini yenileyerek geliştirecek bir sistemle ilerliyoruz. Hayır sahiplerinin de ümidi olarak yaşayan bir kurum olması için her ayrıntıya dikkat ediyoruz.

Medeniyetlere kapı aralasın diye örnek eserler inşa ediyoruz.  Afrika’da şartların getirdiği sonuçları değiştirecek, sosyal alanları, eğitim birimleri, öğretici, öğrenci bölümleri olan; hijyenik şartlar dikkate alınarak ülkenin, bölgenin coğrafi ve iklimsel şartlarına uygun eserler yükseliyor.

Afrika’da bir eser bin gelecek demektir.

Afrika’da insanlık için, gelecek için, güzel ahlaklı nesiller için, kalıcı eserler.

Eğitim Külliyeleri İnşa Ediyoruz

Derneğimizin sürdürülebilir çalışmalarından biri olan “İnsanlık İçin Kalıcı Eserler Projesi” kapsamında; temelleri 2014 yılında atılan 3 farklı Eğitim Külliyesi tamamlandı. Gönüllülerimizin desteğiyle yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 400 ihtiyaç sahibi çocuğa yeme-içme,barınma ve eğitim desteği verilecek. İnsanlık adına kalıcı eserler bırakmak zor. Buna bir de Afrika’nın çetin şartları eklendiği düşünülürse, yapılan çalışmaların önemi daha iyi anlaşılacaktır. Tüm zorluklara rağmen, yokluk ve cehalete karşı verdiğimiz mücadeleye destek olan siz hayırseverlere teşekkür ederiz.

WhatsApp WhatsApp'tan Sor