kapat
BAĞIŞ YAP
31 Aralık 2018

İmam-ı Şafi (R.H) Su Kuyusu Burkina Faso’da Açıldı

İmam Muhammed Bin İdris-i Şafii Kimdir ?

Ehli Sünnet ve Cemâat’in ameldeki 4 mezhebinden biri olan Şâfii Mezhebi‘nin imamıdır. Hicri 150 (Miladi 767) tarihinde Gazze’de doğmuş, hicri 204 (Miladi 820) tarihinde Mısır’da vefat etmiştir.

Burkina Faso’yu Tanıyalım

Burkina Faso, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Ülkenin sınır komşularını Mali, Nijer, Benin, Togo, Gana ve Fildişi Sahili oluşturmaktadır. Geçmişte Fransa sömürgesi olan ülke 1960 yılında Yukarı Volta adı ile bağımsızlığa kavuşmuştur.

Web sitemiz üzerinden kampanyası tamamlanan İmam Muhammed Bin İdris-i Şafi Su Kuyusu, Afrika/Burkina Faso ülkesinde açılmış bulunmaktadır. Daha önce köylerinde su kuyusu bulunmadığı için insanlar, su kaynaklarına ulaşmak için kilometrelerce yol yürümekteydiler. Kuyumuzun açılmasıyla temiz ve sağlıklı su kaynağına kavuşmuş oldular.

Diversity Farklılık Derneği olarak, kuyunun açılmasına vesile olan bütün hayır sahiplerine teşekkür ederiz.

Güncel Su Kuyusu Kampanyamıza Aşağıdaki Link Üzerinden Destek Olabilirsiniz.
Su Kuyusuna Bağış Yap
Whatsapp'tan Sor