Gambiya Sünnet Organizasyonu tamamlandı

Kirve Olmak İster Misiniz ?

Diversity Farklılık Derneği olarak, 19-21 şubat tarihlerinde Batı Afrika ülkesi olan Gambiya‘da sağlıklı sünnet organizasyonu düzenledik.

Türkiye’den gönüllü doktorlarımızın destekleriyle, ülkenin Serekunda bölgesinde 3 gün süren programda, bine yakın çocuk sağlıklı sünnet ile tanıştı.

Derneğimizin Gambiya temsilcisi İbrahim Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkede sağlık ekipmanlarındaki eksiklik nedeniyle çocukların çocukların sünnet olamadığını söyledi. Gürkan, Afrika’da hastanelerde sünnet hizmetinin çok pahalı olduğuna işaret ederek, “Gerekli şekilde müdahale edilmediği zaman yerel tekniklerle sakıncalı bir yöntemle yapılıyor, bu da çocukların ilerdeki yaşamı için ciddi risk oluşturuyor.” dedi.

Yerel yetkililerden Famara Jobarteh ise yapılan bu organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Herkes Türkler gibi yardımsever olsa, dünyada hiçbir sorun kalmazdı.” diye konuştu.

Organizasyonumuza destek olan bütün hayır severlere, sağlıklı sünnet olan çocuklar ve aileleri adına teşekkür ederiz.

Kirve Olmak İster Misiniz ?

WhatsApp WhatsApp'tan Sor