Projeler

Gine Boffa Sünnet Organizasyonu
3-9 Mart 2018
Moritanya Sünnet Organizasyonu

13- 18 Aralık tarihlerinde Uganda’da sünnet organizasyonu düzenliyoruz.

Kirve Olmak İster Misiniz ?

Bir Nefes Sıhhat Nedir?

Bir insanın içinde bulunduğu imkanlar dahilinde sağlıklı bir yaşam sürdürmesidir. Bu konuda Afrika’da Sağlık projelerimiz sürdürülebilirlik esasıyla devam etmektedir. Birçok sağlık yardımı yapan derneğimiz, ülkelerden gelen talepler uyarınca Afrika’da sağlık ihtiyaçlarının başında gelen erkek çocukların iyi şartlarda sünnet edilmesi hedefine yoğunlaşmıştır.

Sünnet, Afrika’da vahşet, eziyet ve sakıncalı bir fiil olarak lanse edilmektedir. Bunun yanında imkanı olmayan ama bulaşıcı ve kronik hastalıklardan uzak durmak isteyen Afrika insanı, yerel tekniklerle dâhi olsa sünnet olmaya çalışmaktadır. Aksi halde çocuklar ciddi enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalabiliyor böbreklerini kaybedebiliyorlar. Afrika’da sünnet insan yaşamında zannedildiğinden daha fazla önem arz etmektedir.

Kirve Olmak İster Misiniz ?

Bir Nefes Sıhhat Sağlık Projesi

Diversity Farklılık Derneği olarak Afrika insanının bu halisane çabasına karşılık Bir Nefes Sıhhat Sağlık Projesi kapsamında sağlıklı sünnet organizasyonları düzenlemeye başladık. 2012 yılı itibariyle hayır sahiplerinin destekleriyle yılda en az 4 ülkede 5000 çocuk sağlıklı sünnet edilmektedir.

Her gidilen ülkede modern tekniklerle sünnet, hem çocuklar için keyifli bir şenlik hem de aileleri için maliyetsiz bir kolaylığa dönüşmeye başladı. Aynı zamanda gönüllü sağlık ekiplerimiz gidilen ülkelerdeki sağlık mensuplarına eğitimler vererek sünnetin yeni metotlarına dair farkındalık oluşturuyorlar.

Yapılan sağlıklı sünnet organizasyonları çocukların geleceklerinde sağlıklı bir adıma dönüşmektedir. Hayırseverlerin destekleriyle gün gelecek sünnet olan çocuklar bu iyiliğe vesile olanları hayırla yad edecekler. Afrika’da sünnet güzel bir geleceğin temellerini oluşturmaktadır.

Gelecek, Afrika için aydınlığa dönüşürken artık geleneksel sünnet için bir devrin sonununa işaret etmektedir. Artık Afrika’da karamsar  sözcükler ve tablolar yerini sağlıklı ve bol tebessümlü sünnet şölenlerine bırakmaktadır.

Kirve Olmak İster Misiniz?

İnternet sitemiz üzerinden online bağış yoluyla “Kirvem Olur Musun?” kampanyamıza destek olabilirsiniz.

Kirve Olmak İster Misiniz?

WhatsApp WhatsApp'tan Sor