Projeler

Afrika’da Eğitim – Yarınlara Bir Işık da Siz Tutun

Bir insanın hayatta başarıyı yakalayabilmesi ve kendini geliştirebilmesi eğitim ile mümkündür.

Güzel Bir Gelecek İçin İyi Eğitimli Nesiller

Afrika’da Eğitim oradaki bir çocuğun hayata tutunmasında büyük önem arz etmektedir. Diversity Farklılık Derneği olarak, Afrika’nın en büyük sorunu olan eğitim için kalıcı çözümler üretecek projeler geliştiriyoruz.  Hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen örnek eğitim kurumlarımızda çocuklar, özellikle de yiyecek ve barınmaya muhtaç olan yetimler yaşamaktadır.

Güzel bir ahlaki neslin yetiştirilmesi adına verdiğiniz eğitim desteğiyle bir çocuğun yüksek kaliteli bir eğitim almasını ve gelecekte de güvenle devam etmesini sağlayabilirsiniz. Onların kendisine öz güven duymasını sağlayarak çevresine faydalı birer birey olarak yetişmesini sağlayabilirsiniz.

Derneğimize yardım eden hayırseverlerin gayretleriyle binlerce Afrikalı çocuk, eğitim alma fırsatı buluyor.

Eğitim Desteği İçin Tıklayınız

Afrika’da Eğitim Geleceğin Neresinde Seyrediyor?

İlkokul yaşında olmasına rağmen hiç okul yüzü görmemiş 40 milyonu aşkın çocuk var. Hasbelkader okula başlasa bile birçok sebepten dolayı (mesela okul binaları veya öğretmenler gibi eğitim altyapısının yetersizliği, okul parasının yüksekliği, ailenin geçimine katkıda bulunmak için küçük yaşta çalışmaya başlama vs.) eğitimini tamamlayamayan veya ciddi eksikliklerle tamamlayan milyonlarca genç insan var.

Bu duruma istinaden de nesilden nesle miras bırakılan darlık, ümitsizlik ve maddi-manevi boşluk…Kendilerini “medeniyetin” zirvesinde gören güçler; Afrikayı bölerek, birbirine düşmanlaştırarak ve eğitim kaynaklarını kendi ellerinde muhafaza ederek, yerel halkı ülke imkanlarından uzak tutmak suretiyle, neredeyse 1 milyar insanının refahını esir alıyor.

Misal vermek gerekirse: Eskiden doğrudan, günümüzde ise fiilen sömürge olan Afrika ülkelerinin devlet bürokrasisinde, kariyer yapıp memleketin geleceği hakkında savaşsız/ihtilalsiz, sadece beyni ve kalbiyle söz sahibi olabilmek, o ülkenin resmi dilini öğrenmekten geçiyor. Onlarca şivenin konuşulduğu ülkelerde bile bu resmi dil neredeyse istisnasız ya Fransızca ya da İngilizcedir, yani Avrupa dilidir.

Başka bir ifadeyle, ülke vatandaşlarının büyük çoğunluğu, kendi devletlerinin konuştuğu dili anlayamıyor.Eğitimden tamamıyla mahrum bırakılarak, her türlü faydalı bilgiden sistematik olarak tecrit edilen genç nesil, daha bu ilk safhada dil unsurunu aşamayarak “elit” kesimlerin dışında tutuluyor.

Eğitim Desteği İçin Tıklayınız

Hal böyle olunca, oyun oynaması gereken çocukların bile eline silah veriliyor ve büyük kıyımlar yaşanıyor.
Bütün insanlığın vicdanını sızlatması gereken bu feci duruma son verilmesi, eğitime yapılacak yatırımlardan geçiyor. Borç altında ezilen ve nerede tasarruf edeceğini artık bilemeyen batı ülkelerinde bile, feraset sahibi yöneticiler tarafından, eğitim için borçlanmanın yerinde olacağına dikkat çekiliyor. Ağırlıklı yatırımların okul, üniversite ve araştırma merkezleri ekseninde yapılmasının da elzem olduğu savunuluyor. Asırlarca eğitimsiz bırakılmış Afrika insanı için yapılacak en büyük iyilik, onları insanlığın bilgi hazinesine ortak etmektir.

İhtiyaç sahibi bir çocuğun bir yıllık eğitim masraflarını karşılayan yardımsever için çocuk kişisel bilgilerini içeren bilgiler hazırlanacaktır. Bir destekçi olarak, sponsorlu öğrencinizle bağlantı kurabilir ve eğitim ilerlemesini takip edebilirsiniz.

Onlarla beraber yaşadıkları anları paylaşabilirsiniz. Böylelikle onların eğitimine katkıda bulunmuş ve uzak diyarlardaki bir çocuğun yüzündeki tebessüme vesile olmuş olursunuz.

Eğitim Desteği İçin Tıklayınız

Bir aylık eğitim destek ücreti için derneğimizle iletişime geçebilirsiniz.

WhatsApp WhatsApp'tan Sor