DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
BAĞIŞ YAP
5 Mayıs 2019

Afrika’da Su Kuyusu Ne Kadar?

Afrika’nın ihtiyaç sahibi bölgelerinde su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Ortak su kuyusuna nasıl bağış yapabilirim?

Ortak Su Kuyusuna Bağışı Yap

Su Kuyusu Bağış

Sahra Altı Afrika’da yaşayan insanların %86’sı sağlıklı ve temiz su kaynaklarından yoksun bulunmaktadır. Su olduğu yere can verirken olmadığı yerde, özellikle Afrika’da can almaktadır.  Afrika’ya can olmak için Ab-ı Hayat Su Kuyusu Projesi hazırlandı.

Diversity Farklılık Derneği Afrika’da temiz su ihtiyacının boyutunu göz önüne alarak başta kurak ve temiz suya ulaşılamayan ülke ve bölgeler üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucu Âb-ı Hayat projesini başlatarak insanlığın yaşam kaynağı ve en doğal hakkı olan içilebilir su kaynakları için su kuyuları projesini başlatmıştır.

Ortak Su Kuyusuna Bağışı Yap

Su!

Rengi yok, tadı yok, kokusu yok…  Ancak dünya yaratıldığından beri hiçbir canlı ondan vazgeçemedi, onsuz yaşamına devam edemedi. Herkes onun etrafında hayat kurdu. Ama kurak Afrika’nın ona ihtiyacı var.

Afrika’da Su kuyusu Açmak

Afrika’nın susuz bölgelerinde genellikle kas gücüne dayalı aletler kullanılıyor. Kazılan yerde kaya çıktığı zaman güç kullanılarak kırılmaya çalışılıyor, kaya aşılamadığında ise kuyu yeri değiştiriliyor. Yani, açılan keson kuyu riske edilmeyip ilk önce sondaj sistemiyle kazılıyor böylece yerde kaya olup olmadığı ve suyun kaç metrede olduğu tespit ediliyor. Kazılacak zeminin temiz, suyunda kaç metrede olduğunu belirlendiğinde, bir buçuk metre çapındaki kuyunun ağzından aşağı doğru beton dökerek 30-40 metre kadar kazılarak zemine iniliyor. Yeterli seviyesine ulaşılacak şekilde borular yerleştirilir gerekli tesisat bağlanarak uygun tulumba bağlanarak uzun ömürlü olması için betonarme şekilde tamamlanır.

Su Kuyusu Projesi Uygulaması

Ab-ı Hayat su kuyusu projesi kapsamında Diversity farklılık Derneği İnternet Sitesi’nde geliştirilen bir uygulama ile hayırseverler bir su kuyusuna 50 tl ile hissedar olabilmekte ve su kuyusu ile alakalı son durumu anlık takip edebilmekteler. Şimdiye kadar Hz Hamza-Nijer, Hz Hatice-Çad, Mushab Bin Umeyr (Ra)-Çad su kuyuları bu şekilde açılmış olup hali hazırda da Selmân-ı Farisi (Ra)-Nijer Su Kuyusu kampanyası devam etmektedir.  Hayırseverler www.diversitydernegi.org adresinden online ödeme yoluyla su kuyusu kampanyasına destek olabilirler.

Afrika’da Su Kuyusu Açtırma Bedeli

Su kuyusu açma maliyetleri ülkeye bölgeye derinliğe ve kuyunun nasıl açılacağına bağlı olarak değişmektedir. Diversity Farklılık Derneği uzman ekibi ile yerinde yapılan ön çalışmalar ve 10 yılı aşan Afrika tecrübesi ile maliyetler belirlenmiştir. Afrika’da su kuyusu açtırma bedeli 3000USD’den başlamaktadır. (Türk Lirası veya Euro karşılığını güncel kur üzerinden hesaplayabilirsiniz.)

Ayrıntılı maliyetler için derneğimizi arayarak geniş bilgi alabilirsiniz.

• Sabit Numara : +90(216) 478 4706
  • WhatsApp       : +90(535) 923 0909

Afrika’da Su Kuyuları

Özellikle Sahra Altı Afrika’da on binlerce insan birikinti suya ulaşmak için doğup büyüdükleri köylerinden göç etmektedirler. Su kuyusuna sahip olan bir köyde ise tüm canlılar sudan istifade etmekte hatta yerel tarım faaliyetleri canlanmaktadır. Nijer, Çad, Etiyopya, Moritanya, Nijerya, Senegal gibi ülkelerde açılacak su kuyuları her yıl biraz daha fazla canlının susuzluktan ölmesinin önüne geçecektir. Su kuyusu, açılan bölgedeki tüm canlıların sudan istifade etmesi demektir.

Afrika Su Kuyusu Projemize Aşağıdaki Butona Tıklayarak Destek Olabilirsiniz
Ortak Su Kuyusuna Bağış Yap