Ab-ı Hayat artık TOGO’da

Togo, Afrika’nın unutulmuş bir ülkesi. Afrika’nın en küçük ülkelerinden olan Togo’nun kuzey kesimi ise içilebilir su kaynaklarından mahrum. Birçok köyde insanlar, içme suyu temini için hergün başka köylerin yolunu tutmak zorunda kalıyor.

IMG-20160726-WA0005

2015 itibariyle Togo’nun başkenti Lomé’de faaliyetlerine başlayan Diversity Farklılık Derneği‘nin organize ettiği çalışmalar meyve vermeye başladı. Su ihtiyacı olan köyler belirlendi ve içilebilir su ihtiyacını karşılamak için Kemeni ve Lavne köylerinde ilk kazmalar besmele ile vuruldu.

IMG-20160726-WA0004

Diversity Farklılık Derneği olarak Afrika’nın en ücra köeşelerine bile giderek içilebilir su ihtiyacı için su kuyuları açıyoruz.

IMG-20160726-WA0022

Togo‘nun başkenti Lomé‘de hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi öğrenciler için bir adet yatılı yurt binası açıldı. Artık Togo‘da geleceğe umutla bakan eğitimli gençler yetişmeye başlayacak.

WhatsApp WhatsApp'tan Sor