Somali’de Kuraklık Devam Ediyor

Afrika‘nın bir çok bölgesinde olduğu gibi Somali’nin Somaliland Eyaleti’nin Sanaag Bölgesinde  kuraklığın etkileri ağır bir şekilde hissedilmeye devam etmektedir.
Kuraklık, sadece bu bölgede binlerce aileyi etkilemiştir. Eğer kısa zamanda bir farklılık olmazsa 58 bin çocuk kuraklıktan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.
Her geçen gün daha fazla canlı kuraklıktan nasibini almaktadır.
1a8985e525399770f57533583dc5c1c9
Kuraklık sebebiyle neredeyse hiç verim alınamayacak olan hasat dönemi sebebiyle zaten ihtiyaç sahibi olan bölgede insanlar ciddi bir açlık osrunuyla karşı karşıya kalma tehlikesi altındalar.
Diversity Farklılık Derneği, hayırseverlerin desteğiyle 2008 yılından beri bölgede sürdürülebilir yardım faaliyetlerine devam etmektedir. Somali genelinde gönüllüleri ve saha görevlileriyle senenin tamamında insanların yanında yer almaktadır.
 Bu ihtiyacı biraz da olsun azaltmak isteyenler Diversity Farklılık Derneği banka hesap numaraları ve online bağış yoluyla destek olabilirler.  1334’de de Somali yazıp göndererek 5 TL katkıda bulunabilirsiniz.
Contact Person WhatsApp'tan Sor