Genel

Somali Yardımları İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıldı

Diversity Farklılık Derneği olarak başlatmış olduğumuz Somali Acil Yardım Kampanyası kapsamında  Somali‘de yaşanan gıda krizine yönelik yapılan programda Türkiye’den Hargeisa bölgesine giden ilk yardım kuruluşu olarak hayırsahiplerinin göndermiş olduğu yardımlar vesilesiyle 627 aileye insani yardım malzemesi ulaştırıldı. 4 köyde’de Su kuyusu açılışı yapıldı.

Hargeisa bölgesi Dernekler Müdürü Omar Toure Doğu Afrika’da yaşanan insani krizin bölgelerinde 70.000’den fazla hayvanın telef olmasına ve 100’lerce insanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu söyledi. Hem açılan su kuyuları hem de dağıtılan yardım malzemeleri için hayır sahiplerine minnettar olduklarını dile getirdi.

2008 yılından beri faaliyetlerimizin sürdüğü Somali’de başta Hargeisa olmak üzere Mogadişu ve çevresinde son dönemde yaşanan ağır kuraklık koşulları için su kuyusu,  gıda yardımlarıyla sürdürülebilir sosyal çalışmalara öncelik vermekteyiz.

Ülkedeki durumun daha büyük kayıplara dönüşmemesi için hayırseverlerin göndermiş oldukları gıda yardımlarını Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz.