Genel

Sağlıklı Sünnet Hayırseverlerin Destekleriyle Madagaskar’da

Sağlıklı Sünnet Hayırseverlerin destekleriyle Madagaskar’da

Derneğimizin Bir Nefes Sıhhat Sağlık Projesi kapsamında 2017 yılının 2. sağlıklı sünnet organizasyonu, 13-17 Mayıs tarihlerinde Afrika’nın Güney Doğusunda yer alan ada ülkesi Madagaskar’da yapılacak.

25 Milyon nüfusa sahip ülkede, çalışabilenlerin ortalama 10 Dolar aylık gelirleri bulunurken normal şartlarda bir sünnet 30 Dolar’a ödemek zorundalar. Dolayısıyla ihtiyaç sahipleri, çocuklarını sünnet ettirememekteler ya da sağlıksız ve tehlikeli metotlarla sünnet ettirmeye çalışmaktalar. Sünnet ettirilemeyen çocuklar ise ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalıyorlar.

Başkent Antananarivo ve çevresindeki köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenecek ücretsiz sünnet organizasyonunda toplamda 1000 çocuğun sünnet ettirilmesi planlanmaktadır.

Türkiye’den gönüllü sağlıkçılar ile derneğimizin Madagaskar temsilcilerinin birlikte düzenleyeceği organizasyonda sünnet olan çocuklara hediyeler verilip; ailelerine de Ramazan öncesi gıda yardımları yapılacak. Daha önce olduğu gibi sünnet acı veren kötü görüntülerden ziyade modern ve pratik metotlar ile hem aileler için hem de çocuklar için bol tebessümlü bir şenliğe dönüşecek.

Kirvem Olur Musun Kampanyası‘yla hayırseverler çocukların sünnetini karşılayabilirler.

2017 Şubat Ayı‘nda Gine ülkesinde yapılan sünnet organizasyonumuzun videosunu izleyebilirsiniz.