Nijer’de Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesi Açıldı

Derneğimizin İnsanlık için kalıcı eserler projesi kapsamında yapımı tamamlanan, Nijer’in Başkenti Niamey’de başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklar için ücretsiz okul ve yurt imkanı sunacak 120 kapasiteli Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesi‘nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Nijer Eğitim Bakanı, Türkiye’nin Nijer Büyükelçisi Hüseyin Özdemir, Niamey Belediye Başkanı, Türkiye’den 20 kişilik hayırsever grubunun yanısıra veliler ve Nijer yerli halkı katıldı.

Niamey Belediye Başkanı M. Assane Seydou, yaptığı konuşmada, ülkelerine böyle örnek olacak bir müessese kazandırdığı için hayırseverlere müteşekkir olduklarını söyledi.

Nijer Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesi ile ihtiyaç sahibi çocuklar son derece iyi ortamlarda hem eğitimlerini alacaklar hem de hijyenik koşullarda beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

Hayırseverlere vesile oldukları bu müssese için tüm Nijer halkı adına ve Diversity Farklılık Derneği olarak teşekkür ederiz.

Contact Person WhatsApp'tan Sor