Moritanya’da İki Eğitim Külliyesi Açıldı

AFRİKA’NIN SAHRA-İ KEBİRİ’NDE İKİ GÜL BAHÇESİ AÇILDI

Batı Afrika’nın çöl kumlarıyla kaplı ülkesi Moritanya İslam Cumhuriyeti’nde kız ve erkek talebelere tahsis edilmek üzere her biri 120’şer kişilik, 1870 m2 kapalı alana sahip iki adet eğitim külliyesi hizmet hayatına başladı.

Moritanya’da açılan bu külliyelerde, yüzlerce çocuk kaliteli bir eğitimin yanı sıra yemek ve barınma imkânını da sahip olacak. Gerçekleştirilen projeye Diversity (Farklılık) Derneği ile kardeş dernek olan ve Türk iştirakçilerin kurduğu AMTED Derneği de destek verdi. Proje kapsamında bütün malzeme Türkiye’den gönderildi.

Dernek Başkanımız Yusuf BÜYÜK ve beraberinde Türkiye’den gelen çok sayıda katılımcının da yer aldığı kalabalık bir toplulukla anlamlı bir açılış merasimi icra edildi. Başkan Yusuf BÜYÜK açılış konuşmasında; ’’Diversity (Farklılık) Derneği olarak, istikrar vaad eden toplumsal projelere destek vermeye çalışıyoruz. Biz inanıyoruz ki, burada eğitim gören hiçbir çocuğumuz yarın cehaletin içersinde olmayacak, aksine cehalete karşı savaş açacak. Burada eğitim gören hiçbir çocuğumuzun yarın başı yere eğik olmayacak. Yarın bu ve bundan sonra açılacak müesseselerde eğitim görecek kardeşlerine kucak açacak, destek olacak ve kendilerinin gördükleri güzellikleri yaşatmaya devam edeceklerdir. Ben buradan bu güzel eserin yapılmasında emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.’’dedi.

Gerçekleştirilen projede kardeş kuruluş olan AMTED Derneği adına söz alan Erhan BAL; ‘’8 senelik geçmişimize dönüp baktığımızda, Derneğimiz adına çok şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Bunu nereden anlayabiliriz, diye sorarsanız şu hususu vurgulamam gerekir ki, daha evvel yetiştirdiğimiz, eğitim imkânı sunduğumuz arkadaşlarımız bugün bizlerle beraber canla başla, aşkla muhabbetle bu hizmetleri kendi ülkelerinde icra ediyorlar. Onlarla bu güzelliklerin yaşanması için omuz omuza mücadele veriyoruz. Demek ki yapılan çalışmalar amacına ulaşmış, zira her sene artarak meyve veriyor. Ben inanıyorum ki, bugün hizmete açtığımız külliyelerimizden istifade eden kardeşlerimizle de aynı neticeyi yakalayacağız. Bu kardeşlik halkasının her geçen gün büyüyeceğine inancım sonsuz. Yapılacak daha çok işimiz var, ama bu iki proje bizim için bir milat oldu. Emeği ve desteği geçen başta Diversity (Farklılık) Derneği olmak üzere tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Contact Person WhatsApp'tan Sor