Projeler

Kurbanlarınız Sevinç Olsun

Afrika’da Kurban Organizasyonları

Kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslâmi hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 10 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca Afrika’nın 38 ülke ve bölgesinde adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Kurbanlıkların Hazırlıkları

Kurban kayıtları, internet sitemizden veya derneğimiz aranarak yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.  Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.

20160318_16500720160318_165122

Afrika’da özellikle kırsal kesimlerde ihtiyaç sahibi insanlar bulunmaktadır. Hayırseverlerin vekalet ettikleri kurbanlıklar için bölge ülkelerindeki daimi temsilci ve üyelerimiz hayvanların belirlenmesi için en uygun hayvanların olduğu bölgelere giderler.

Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek işaretlenir. Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip ihtiyaç yerinde tespit edilerek belirlenir.

Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler belirlendikten sonra her bölgede kurbanlar bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçler hazırlanır. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiz tecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları en doğru şekilde yerine ulaştırırlar.

Kurbanların Kesimi ve Dağıtımı

Derneğimizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz,  kurban kesimi yapılacak bölgelerde denetimlerini yaparlar. Sonra İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıkların kesimleri tecrübeli ekiplerimiz tarafından sahipleri niyetine yapılır.

Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri devam eder.

Kurbanlarla İlgili Bilgilendirme

Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrika’lı kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılır.

Geride kalan Afrika insanının duası ve çocukların belki de ilk defa et yiyebilmesinin sevinci olur. Geriye kalan nice yetimin mutluluğuna vesile olan; kurbanları bayram olan müslümanların duası semaya yükselirken bundan nasiplenen hayırseverlerin gönül rahatlığıdır.

Bir Kurban bedeli 100 USD ‘dir.

*İnternet Sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Derneğimizin hesap numaralarına havale ve eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.

Kurban, kuraklıktan çatlamış toprakta rahmete vesile olur, toprak yeşermeye başlar…