Afrika’da Kurbanlar Sevinç Oldu

2017 Yılı Kurban Bayramı organizasyonlarımız, Afrika’nın 38 ülkesinde yoğun katılım ile tamamlandı. Hayırseverlerin gönderdikleri bütün kurbanlar temsilcilerimiz tarafından sahiplerinin niyetine özenle kesilerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Gana’da Bereket

Akra, Tamale ve Kumasi şehirlerinde gerçekleşen organizasyonlarda 12.000 aileye ulaşıldı. Yoğun kesimlere devam eden ekibimiz, köylülerin sevgi gösterileri ile karşılandılar.

Senegal’de Rahmet

2007’den beri faaliyetlerimizin bulunduğu ülkede Başkent Dakar, Thies, Saint Louis şehirlerinde ve köylerde kesimlerimiz bayramın 1. ve 2. günü devam etti. Yoğun katılımın olduğu bölgelerde bölgedeki temsilcilerden de destek alındı. Vekaletleri alınan kurbanlar kendi temsilcilerimiz tarafından özenle kesilerek sahiplerine teslim edildi.

Benin’de Tebessüm

Cotonou Bölgesi ve çevre köylerde gerçekleştirilen kurban kesimleri ve dağıtımları insanlar tarafından memnuniyetle karşılandı. İhtiyaç sahibi aileler daha önce belirlenmişti. Temsilcilerimiz ailelerdeki fert sayısına göre 2 ila 5 kg arasında kurban etlerini takdim ettiler.

Tanzanya’da Kardeşlik

Dodoma, Darusselam, Zanzibar Adası ve Sinyanga bölgelerinde 33 köyde gerçekleşen organizasyonlarda Bayram namazının ardından kesimler başladı. 21 kişilik ekibimiz Saat 16:00’ya kadar tüm kesimleri bitirerek kurban etlerini, kabile reisleri, imamlar ve kanaat önderleriyle beraber ailelere teslim ettiler. Türkiye’den kardeşlerinin selamı ve gönderilen kurbanlar bölge halkına Bayram’da kardeşliği yaşattı.

Moritanya’da Memnuniyet

Ağır kuraklık şartları altındaki Moritanya’da geçen yıllarda olduğu coğrafyaya uygun şekilde ağırlıklı olarak deve kurbanları kesildi. Hayır sahiplerinin göndermiş olduğu deve kurbanları kesilerek Nouakchott ve çevresinde ki köylerde ailelere hayır dualar eşliğinde ulaştırıldı.

Kenya’da Vefa

12 yıldan beri düzenli olarak kurban, su kuyusu ve eğitim projeleri yürüttüğümüz ülkede kesimler bayram namazının ardından başladı. Lamu takım adaları, Mombassa, Malindi, Nairobi, Tanevera, Naivasha bölgelerinde geniş bir coğrafyaya yayılarak kurbanlar temsilcilerimiz tarafından kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Uganda’da Heyecan

Sabahın ilk saatlerinde başkent Kampala‘dan yola çıkan ekibimiz çevre köylerden gelip Buwerempe Köyü‘ne toplanan 1500 kişi ile bayram namızını kılıp önceden hazırlanan kurbanlıkları sahipleri niyetine usulünce kestiler. Köylüler, kurbanları gönderenlere hayır dualar ettiler.

Ruanda’da Coşku

Nyabugogo Köyü ve çevresi Ruanda’nın en fakir bölgesinde yer alıyor. Geçim standartlarının oldukça altında yaşamaya çalışan bölge halkına Hayırseverlerin gönderdiği kurbanları ulaştırdık. Ailelerin mutluluğu çocukların da coşkuyla karşıladığı bu program bayram sevincini bölge halkına ayrıca yaşatmış oldu.

Mali’de Huzur

Mali ülkesi, derneğimizin uzun yıllardır sürdürülebilir yardım çalışmalarının olduğu bir ülke. Her kurban bayramında olduğu gibi bu yıl da geleceğimizi bilen ailelerin huzuru dikkat çekiciydi. Ekibimiz Bamako, Segou ve Kaye bölgelerinde hazırlanan kurbanlıkları kesip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdılar.

Çad’da Dua

Yıllarca süren iç savaşların derin izlerinin olduğu ülkede 2005 yılına uzanan faaliyetlerimiz bulunuyor. Çad‘ın su kuyusu açtığımız  bölgelerine bu sefer kurban hediyeleri ile gidildi. Temsilcilerimizin kestiği kurbanlara hayır dua eden ihtiyaç sahipleri Türkiye olan sevgilerinin daimi olduğunu dile getirdiler.

Gine’de Şenlik

Konakry ve Kankan Eyaleti‘nde 7 bölge de kesimler yapıldı. Bankalan Köyü’nde çocuklara bayramlık hediye edilirken 450 haneye kurban etleri ulaştırıldı. Köyün imamı Muhammed 7 yıldır Türkiye’den gelen kurbanlar ile bayramı yaşadıklarını ve hayırseverlere minnettar olduklarını söyledi.

Madagaskar’da Mutluluk

2016 yılında Türkiye’den bölgeye giden tek dernek olmuştuk. Temsilcilerimiz tarafından bu yıl da Majunga ve Talatamaty şehirlerinde kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Tekbirler ve teşekkürler eşliğinde yapılan organizasyona mahalle muhtarları ve belediye başkanları da katılarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Burundi’de Rahmet

Bujumbura’da sahraya toplanan 5000 kişiyle kılınan namazın ardından kurbanlar kesilerek önceden listelenen ailelere Türkiye’den hayırseverlerin selamları ile hediye edildi.

Burkina Faso’da Neşe

Başken Ouagadougou ve çevre köyler’de kesilen kurbanlar temsilcilerimiz ve gönüllülerimizle beraber poşetlenerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Sierra Leone’da Sevinç

Batı Afrika’nın küçük ülkesi Sierra Leone’de Ağustos Ayı’nda yaşanan sel felaketinin yaraları sarılırken Waterlo Bölgesi’nde kesilen kurbanlar umut oldu. Sel felaketinde ciddi gıda sorunu yaşanan bölgede kurban etleri insanların sevincine vesile oldu.

Yıl boyunca hayır sahiplerinin destekleriyle su kuyuları açtığımız, gıda paketleri ulaştırdığımız ve çocuklarını sağlıklı sünnet ettirerek iyi şartlarda eğitim imkanı sağladığımız ihtiyaç sahiplerine; yine hayır sahiplerinin desteğiyle gönderilen kurbanlar hediyelerini özenle ulaştırdık.

Mazlumların sevincine vesile olarak bu güzelliğe ortak olan herkese çok teşekkür ederiz.