Kenya’da Sünnet, Mutluluk Oldu

kenya-sunnet

Diversity Farklılık Derneği’nin Bir Nefes Sıhhat Sağlık Projeleri kapsamında 21-28 Ekim 2016’da Afrika Kenya’da düzenlenen sünnet organizasyonunda 4 günde 2 farklı bölgede toplamda 611 çocuk sağlıklı sünnet edildi.

Türkiye’den giden gönüllü sağlık ekibi ve derneğimizin Kenya’daki temsilcilerinin katıldığı organizasyonda 33 kişilik bir ekiple Başkent Nairobi’de ve Malindi şehrinin kırsal bölgelerine gidilerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıldı.

Aileler, Kenya’da hijyenik bir sünnetin maliyetinin 200 USD (680TL) olduğunu bunu da
yvz_1182ödemelerinin mümkün olmadığını söylediler. Afrika’daki ihtiyaç sahiplerini hatırlayan ve bu önemli ihtiyacın karşılanması için ülkelerine gelen ve sünnet masraflarını gönderen hayırseverlere duacı olduklarını ifade ettiler.
Çocukların başta korkuyla yaklaştıkları sünnet, balon, şeker ve hediyelerle eğlenceye dönüştü. Kenya sünnet organizasyonu, hayırseverlerin destekleriyle, hem aileler hem de çocuklar için unutamayacakları bir anı oldu.

Ekibimiz, sünnetin yanında 3 Su kuyusunun açılışını yaparak 3 köyün suya kavuşmasına vesile oldular. Hayırseverlerin gönderdiği onlarca hisse kurbanı da kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

14724482_809340319169630_3403189772862094500_nAfrika’da sünnet organizasyonlarımız devam ediyor. Afrika’nın Mali ülkesinde 13-21 Kasım 2016’da düzenlenecek sünnet organizasyonu ile yüzlerce çocuk sağlıklı sünnet edilecek. Hayırseverlerin destekleriyle artık Afrika’da sünnet, karamsar sözcükler yerine sağlıklı ve bol tebessümlü sünnet şölenleri olarak hatırlanacaktır.