Genel

LAMU ADASINDA 1235 ÇOCUK SAĞLIKLI SÜNNETLE TANIŞTI

Diversity Farklılık Derneğimizin “Bir Nefes Sıhhat, Sağlık” Projeleri kapsamında Afrika Kenya’da Toplam 1235 ihtiyaç sahibi çocuk, hayırseverlerin destekleriyle ücretsiz sünnet edildi.

Kenya’nın Lamu Takımadaları’nda üç farklı bölgede düzenlenen sünnet organizasyonu altı gün sürdü. İstanbul Hisar Intercontinental Hospital’den gönüllü doktor, sağlık memurları ve Derneğimizin Kenya temsilcilerinden oluşan 33 kişilik bir ekiple, Lamu Takımadası başta olmak üzere, Malindi’nin kırsal bölgelerine gidilerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıldı.

Kenya’da bir sünnet maliyetinin 100 USD olduğunu ve bunu ödemelerinin mümkün olmadığını söyleyen aileler kendileri için bu yardımları sağlayan hayırseverlere dualar ettiler.

Yardıma Muhtaç Bir Bölge
“Lamu Takım Adaları”

Kenya’nın doğusunda bulunan Lamu Takımadaları’nda Sağlıklı Sünnet Organizasyonu ile köylerdeki şehre gelme imkânı bulamayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılmış oldu. Bölgede sünnet olamayan çocuklar, yüksek oranda enfeksiyon kapma riski taşımaktalar.

Hayır sahiplerinin gönderdiği yardımlar ile gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, hastalık riskini sıfıra düşürüyor.

Çocuklara Balon Ve Şeker ailelerine de yemek ikram edildi

Çocukların ilk etapta korkuyla yaklaştıkları sünnet, balon, şeker ve hediyelerle diğer organizasyonlarda olduğu gibi eğlenceye dönüştü. Kenya sünnet organizasyonu hayırseverlerin destekleriyle hem aileler hem de çocuklar için unutulmayacak bir anı oldu.

2018 yılında 4 farklı ülkede en az 5000 çocuğun daha sağlıklı sünnet edilmesini planladık.

Hayırseverlere, 1235 çocuğun daha geleceğe güvenli ve sağlıklı bir şekilde adım atmasına vesile olan herkese, aileler ve çocuklar adına teşekkür ederiz.