Hz. Halime Validemiz (R.Anha) Su Kuyusu Kampanyası Başladı

Hz Halime Validemiz (R.anha), Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in süt anneleridir.

BURKİNA FASO’YU TANIYALIM

Burkina Faso,  Batı Afrika ülkesi olup, İnsani Gelişim Endeksi 2013 raporuna göre 187 ülke arasında 181. sıradadır. Ülke ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarıma elverişli topraklarının %15’inden daha azı dikilidir. Verim düşüktür. Kuraklık, bitki hastalıkları, ibtâi tarım teknikleri üretimi düşük tutmaktadır. Belli zamanlarda yaşanan uzun kuraklık dönemleri, özellikle kuzey bölgelerde kıtlık sorunlarını beraberinde getirmektedir.

Diversity Faklılık Derneği olarak, kuraklıkla mücadele eden Burkina Faso insanının yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışmaktayız. Sürdürülebilir projelerimizden biri olan Ab-ı Hayat Su Kuyuları projesi kapsamında tesbit edilen ihtiyaç sahibi bölgelerde temiz su kuyuları açıp, hem insanların hem de hayvanların su ihtiyacını karşılamaktayız.

Ülkede, web sitemiz üzerinden kampanyasını sürdürdüğümüz, Hz Halime Validemiz (R.anha) ismiyle bir su kuyusu açmayı hedeflemekteyiz.

Destekleriniz için teşekkür ederiz.

HZ. HALİME VALİDEMİZ (R.ANHA) SU KUYUSU

Contact Person WhatsApp'tan Sor