Gine Seyyid Arif Eğitim Külliyesi Açıldı

Diversity Farklılık Derneğince Mali ve Gine'de yapımı tamam

Diversity Farklılık Derneği İnsanlık için kalıcı eserler projesi kapsamında yapımı tamamlanan,
Gine’nin Kankan eyaleti Bankalan Köyü’nde, ihtiyaç sahibi öğrenciler için okul ve yurt olarak hizmet verecek 80 kişilik eğitim binası açılış programı yapıldı.

Açılışa Kankan Eyaleti Eğitim Bakanı Zakaria Kaba, Din İşleri Bakanı Muhammad Kaba, Eyalet Valisi Aziz Diop, Türkiye’den 60 kişilik hayırsever grubu ve çevre köylerden yerli halk katıldı.

Diversity Farklılık Derneğince Mali ve Gine'de yapımı tamam

Eğitim Bakanı Kaba, burada yaptığı konuşmada, ülkelerine böyle bir müessese kazandırdığı için hayırseverlere müteşekkir olduklarını ifade etti.

Din İşleri Bakanı Muhammad Kaba da eğitim kurumlarına çok ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Daha Ekim Ayı’nda Bankalan köyünden daha iyi bir yaşam hayaliyle Avrupa’ya gitmeye çalışan 10 kişi Libya açıklarında boğularak hayatını kaybetti. Bu külliye, tüm Gine’ye örnek olacak. Artık eğitim alarak yetişecek çocuklarımız göç yolunda canlarını vermeyecek, Gine’nin geleceği için çalışacaklar.” diye konuştu.