Brezilya’da Hayır Çarşısı Yapıldı

Derneğimiz 2010 yılından beri faaliyetlerde bulunduğu Brezilya‘da kültürel zenginliklerimizi paylaşmak için temsilcilerimiz öncülüğünde Brezilya’da ilk defa bir hayır çarşısı kültür organizasyonu yapıldı.

Türkiye’den gönüllülerimizin katılımıyla 24 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen hayır çarşısına bölge insanının ilgisi büyük oldu.

İlk defa döner ve baklavayı tadan yüzlerce insan iş çıkış saatlerinde kuyruklar oluşturdu. İnsani yardımların yanında ihtiyaçlara göre sosyal ve kültürel faaliyetlere de öncülük  eden derneğimiz,  Güney Amerika Kıtasındaki faaliyetlerine hayırseverlerin destekleriyle devam etmektedir.

Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde hayır sahiplerinin destekleriyle açılan 1 yetimhanede 61 ihtiyaç sahibi çocuğun ihtiyaçları karşılanmaktadır.