kapat kapat
Daha Aydınlık Bir Dünya İçin Çalışıyoruz
afrika su kuyusu

Su Kuyusu

Diversity Farklılık Derneği, Afrika’da temiz su ihtiyacının boyutunu göz önüne alarak başta kurak ve temiz suya ulaşılamayan ülke ve bölgeler üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucu, Afrika'nın ihtiyaç sahibi ülkelerinde su kuyuları açmıştır.

BAĞIŞ

Afrika'da Su Kuyusu İhtiyacı

Sahra Altı Afrika’da yaşayan insanların %86’sı sağlıklı ve temiz su  kaynaklarından yoksun bulunmaktadır. Su olduğu yere can verirken olmadığı yerde, özellikle kurak ülkelerde can almaktadır.

“Su ! Rengi yok, tadı yok, kokusu yok…  Ancak dünya yaratıldığından beri hiçbir canlı ondan vazgeçemedi, onsuz yaşamına devam edemedi. Herkes onun etrafında hayat kurdu...

Afrika'da Su Kuyularını Nasıl Açtık?

Cevabı Videoda! (Sonuna kadar izleyin)

Afrika'da Su Kuyusu Açma Süreci

Su kuyusu açma süreleri ve maliyetleri ülkenin hatta bölgenin malzeme ve işçilik maliyet şartlarına, derinliğine, jeojolik özelliklerine (kaya, kum, toprak vs) ve kuyunun hangi yöntemle açılacağına bağlı olarak değişmektedir.

Bilgi için iletişim numaralarımız aşağıdaki gibidir.

Sabit Hat +90(216) 478 4706
Whatsapp+90(535) 923 0909

Afrika Su Kuyusu

Afrika'da Su Kuyuları

Özellikle Sahra Altı Afrika’da on binlerce insan birikinti suya ulaşmak için doğup büyüdükleri köylerinden göç etmektedirler. Su kuyusuna sahip olan bir köyde ise tüm canlılar sudan istifade etmekte hatta yerel tarım faaliyetleri canlanmaktadır. Nijer, Mali, Çad, Senegal , Burkina Faso, Nijerya, Kenya, Togo, Uganda gibi ülkelerde açılan su kuyuları her yıl biraz daha fazla canlının susuzluktan ölmesinin önüne geçmektedir. Su kuyusu, açılan bölgedeki tüm canlıların sudan istifade etmesi demektir.

"Suyun Rengi" adlı kısa filmimizi izlendiniz mi ?

SİZDEN GELEN YORUMLAR

Sırala:
Bedirhan 2 ay önce
Sayenizde Afrika'daki kardeşlerimize bir damla da olsa mutluluk olabildik. Vesile olduğunuz için teşekkür ederim
Mahmut Yıldız 5 ay önce
Mahmut Yıldız bir yıl önce
Hafize Karataş 2 yıl önce
Çok kısa sürede (usulune uygun)bağışları yerine getirdiginiz icin teşekkür ederim.
Rumeysa 2 yıl önce
Allah razi olsun hizmetlerinizden çook memnunuz. Her konuda çok yardımcı oluyorsunuz. Mevla'da Razi olsun
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli
Karakter sınırını aştınız.
Kalan Karakter Karakter sınırını aştınız.

BAĞIŞ SEPETİNİZ