Genel

Afrika’da Sağlıklı Sünnet Organizasyonu

Diversity Farklılık Derneği 2016 Sağlık projelerinden olan sünnet organizasyonlarından ilki Batı Afrika’nın küçük ülkesi Benin de 15-21 Şubat 2016’da gerçekleştirildi.

Türkiye’den gönüllü doktor ve sağlıkçılar ile derneğin _MG_0042Benin/Cotonou’daki yerleşik temsilcilerinin beraber düzenlediği organizasyon, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 25 kişilik ekiple 5 günlük program boyunca 1130 çocuk sünnet edildi.

Hayırseverlerin desteğiyle düzenlenen organizasyon, yerel tekniklerle adeta kâbusa dönüşen sünnetlerin, alanında uzman ekibin titiz çalışmaları sonucu daha önce olduğu gibi eğlenceye dönüştürüldü.

Hastanelerde çok pahalı yerel tekniklerle sakıncalı
Eşinin işsiz olduğunu belirten Benin’li bir hanımefendi başka seçeneği olmadığını, çocuğunu hastanede sünnet ettirmenin çok pahalı olduğunu söyledi. Bir evebeyn çocuğunu sünnet ettirmek için 10.000 FCA ödemek zorunda bu da 20 dolar demek oluyor. Ayda 10 Dolar geliri olan aileler düşünüldüğünde hastanede sünnet ettirmek imkansız hale geliyor.
Geleneksel tekniklerle sünnet ise hijyenik ortamlardan oldukça uzak ve çocuklara fazlasıyla acı vermenin yanında ileride ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

DSC_3092Sünnet olmak için sıra bekleyen çocuklarımız

_MG_1210

25 Kişilik ekip yoğun talebe cevap vermekte zorlandı.

Afrika Benin’de bir yetimhanesi ve kalıcı temsilcileri bulunan Diversity Farklılık Derneği 25 kişilik ekibiyle beklentileri aşan yoğun taleple karşılaştı. Daha ilk günden sabah 06.00’da 300 kişilik sıra oluşunca Afrika’da sünnet ihtiyacının boyutu daha net görülmüş oldu. Organizasyonun ücretsiz oluşu ve uzman ekibin oldukça titiz çalışmaları organizasyona olan ilgiyi arttırdı.

Organizasyona gönüllü olarak katılan Operatör Doktor Ali Gözüküçük, özellikle imkânı olan her arkadaşımızın gelip buraları ve buradaki ihtiyacı görmesini istiyorum. Her şeyin tatil olmadığını bu insanları da görmemiz gerektiğini düşünüyorum, dedi

Hem eğitim verildi, hem de kardeşlik eli uzatıldı

Uzak coğrafyalardan gelen kardeş elinin sonucu düzenlenen Sünnet Organizasyonunda Benin’li insanlar Sünnet’in modern tekniklerle kolayca yapılabileceğini tecrübe ederken Hayırseverlere karşılıksız desteklerinden ötürü duacı oldular.

_MG_1484

Diversity Farklılık Derneği Sağlık Projelerinden olan Sünnet Organizasyonlarına 2016 yılı boyunca Afrika’nın diğer ihtiyaç sahibi ülkelerinde de devam edecektir.

Contact Person WhatsApp'tan Sor