Genel

Afrika’da Ramazan Sevinci

Bu Ramazanda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadık. Yarım milyar Müslüman nüfusu bulunan Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin gönderdiği yardımlar ulaştırmaya devam ediyoruz.
Afrika kıtasının birçok bölgesinde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Türkiye’deki yardımseverlerin katkılarıyla ilk etapta Nijer, Senegal, Mozambik, Somali, Mali, Zambiya, Benin, Cibuti ve Çad’da kumanya paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yaklaşık 15 bin aileye ulaştırılan kumanya paketleri büyük sevince vesile oldu. Ayrıca belirlenen noktalarda 1000 den fazla çocuğa da bayramlık elbise ve ayakkabı hediye edilmesi planlandı.
Diversity Farklılık Derneği olarak senenin tamamında sürdürülebilir yardım odaklı çalışmalarımızla Afrika halkının yanındayız. Bu yıl 38 ülkede 117 noktada iftar ve sahur organizasyonu gerçekleştirmekteyiz.
Geçen yıllarda olduğu gibi Çad, Encemine’deki temsilcilerimizin bu yılda köyüne ulaşarak kumanya ve kurban yardımı yaptıkları Baride Köyü Muhtarı Ömer Amhudra “Ramazan ayında bizleri yine unutmayan tüm hayırsevere halkımız adına teşekkür ediyorum. Onlara duacıyız” dedi.

Ramazan Ayı boyunca temsilcilerimiz tarafından tespit edilen yüzlerce noktada iftar sahur ve kumanya yardımlarıyla toplamda 90 bin ihtiyaç sahibine ulaşıldı.

Kumanya, iftar ve kurban bağışı yapmak veya bilgi almak için www.diversitydernegi.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Hayır sahiplerine gönderdikleri yardımlar için teşekkür ederiz.