Afrika’da Ramazan Güzelliği Yaşandı

Bu yıl Afrika’nın birçok yerinde daha güzel bir bayram sevinci yaşanıyor.

Hayır severlerin gönderdikleri yardımları, paylaştıkları iftar ve sahur sofralarını özenle ulaştırdığımız Ramazan ayı geçen yıllara nazaran daha fazla ihtiyaç sahibinin ihtiyacı giderildi.  Hayır sahiplerinin gönderdiği yardımlar gönüllülerimiz ve temsilcilerimiz tarafından ihtiyacın olduğu yerlere gidilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Afrika ve Latin Amerika kıtasında 43 ülkede 6700 iftar ve sahur sofrası kuruldu başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ikramlar yapıldı. 300 köy için gıda paketleri hazırlanarak 9000 aileye ulaştırıldı. Önceden belirlenen köylerdeki çocuklar için hazırlanan bayramlıklar çok büyük sevince vesile oldu. Su kuyusu programlarına devam eden derneğimiz onlarca bölgede oruçlu ihtiyaç sahipleri için su kuyuları açıldı.

Yetimhanelerimizde ve yerel medreselerde yapılan programlarda 5-15 yaş arası çocuklar için hem iftar ve sahur programları yapıldı hem de çikolatadan, bayramlığa ve bayram harçlığına kadar değişik yardım etkinlikleriyle oldukça güzel bir ramazan uğurlanmış oldu.

Diversity Farklılık Derneği olarak senenin tamamında sürdürülebilir yardım odaklı çalışmalarımızla Afrika insanının yanındayız.

Geçen yıllarda olduğu gibi Senegal, Thies’deki temsilcilerimizin bu yılda köyüne ulaşarak bayramlık ve kurban yardımı yaptıkları birçok köyden biri olan Ansuku Köyü sakinleri “Ramazan Ayı’nda yine gelecek misiniz diye bekliyorduk. Elhamdülillah geldiniz.  Bu yardımı gönderenlere dua ediyoruz” dediler.

Hayır sahiplerine ve gönüllülerimize teşekkür eder, Bayramınızı Tebrik Ederiz

Bayramlık Yardımı