Afrika’da Kurban

Afrika’da Kurban Organizasyonları

Kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslâmi hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 10 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Diversity Farklılık Derneği temsilcileri 2016 yılında Afrika’nın 38 ülke ve bölgesinde hazırlıklarına devam etmektedir.

Kurbanlıkların Hazırlıkları

Kurban kayıtları, internet sitemizden veya derneğimiz aranarak yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.  Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.

20160318_16500720160318_165122

Afrika’da özellikle kırsal kesimlerde ihtiyaç sahibi insanlar bulunmaktadır. Hayırseverlerin emanet ettikleri kurbanlıklar için 1 Ay önceden bölge ülkelerindeki daimi temsilci ve üyelerimiz hayvanların belirlenmesi için en uygun hayvanların olduğu bölgelere giderler. Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek işaretlenir. Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip ihtiyaç yerinde tespit edilerek belirlenir.

Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler belirlendikten sonra her bölgede kurbanlar bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçler hazırlanır. Kurbanlıklar belirlendikten sonraki en önemli iş, işaretlenen kurbanlıkların belirlenen bölgelere intikalinin sağlanmasıdır. Bu aşamada güvenilir ve transfer yapılabilecek seviyede araçlar temin edilir. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiz tecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları en doğru şekilde yerine ulaştırırlar.

Kurbanların Kesimi ve Dağıtımı

Kurban Bayramı sabahından itibaren derneğimizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz,  kurban kesimi yapılacak bölgelerde namazlarını eda edip kurbanlıklar ile ilgili son denetimi yaparlar. Sonra İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıklar tecrübeli ekiplerimiz tarafından kesimler sahipleri niyetine tamamlanır.

Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri kurbanın ilk 3 günü devam eder.

Kurban emanetleri vekaletleri uyarınca, sahipleri niyetine kesilip dağıtıldıktan sonra görevlilierimiz, vazifelerini yerine getirmenin rahatlığı ve günlerce yollarda ve köylerde olmanın verdiği tatlı yorgunlukla şehir merkezlerine dönerler.

Kurbanlarla İlgili Bilgilendirme

Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrika’lı kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılır.

Geride kalan Afrika insanının duası ve çocukların belki de ilk defa et yiyebilmesinin sevinci olur. Geriye kalan nice yetimin mutluluğuna vesile olan; kurbanları bayram olan müslümanların duası semaya yükselirken bundan nasiplenen hayırseverlerin gönül rahatlığıdır.

Bir Kurban bedeli 100 USD ‘dir.

*İnternet Sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Derneğimizin hesap numaralarına havale ve eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.

KURBAN BAĞIŞI

Kurban, kuraklıktan çatlamış toprakta rahmete vesile olur, toprak yeşermeye başlar