Projeler

Ab-ı Hayat Su Kuyusu Projesi

Afrika Su Kuyusu Projesi

Sahra Altı Afrika’da yaşayan insanların %86’sı sağlıklı ve temiz su kaynaklarından yoksun bulunmaktadır. Su olduğu yere can verirken olmadığı yerde, özellikle kurak ülkelerde can almaktadır.

Diversity Farklılık Derneği, Afrika’da temiz su ihtiyacının boyutunu göz önüne alarak başta kurak ve temiz suya ulaşılamayan ülke ve bölgeler üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucu Âb-ı Hayat Projesi’ni başlatarak insanlığın yaşam kaynağı ve en doğal hakkı olan içilebilir su kaynakları için su kuyuları projesini başlatmıştır.

“Su!

Rengi yok, tadı yok, kokusu yok…  Ancak dünya yaratıldığından beri hiçbir canlı ondan vazgeçemedi, onsuz yaşamına devam edemedi. Herkes onun etrafında hayat kurdu. Ama kurak Afrika’nın ona ihtiyacı var.”

Afrikada su kuyusu açmak

Afrika’nın susuz bölgelerinde genellikle kas gücüne dayalı aletler kullanılıyor. Kazılan yerde kaya çıktığı zaman güç kullanılarak kırılmaya çalışılıyor, kaya aşılamadığında ise kuyu yeri değiştiriliyor. Yani, açılan keson kuyu riske edilmeyip ilk önce sondaj sistemiyle kazılıyor böylece yerde kaya olup olmadığı ve suyun kaç metrede olduğu tespit ediliyor. Kazılacak zeminin temiz, suyunda kaç metrede olduğunu belirlendiğinde, bir buçuk metre çapındaki kuyunun ağzından aşağı doğru beton dökerek 30-40 metre kadar kazılarak zemine iniliyor. Yeterli seviyesine ulaşılacak şekilde borular yerleştirilir gerekli tesisat bağlanarak uygun tulumba bağlanarak uzun ömürlü olması için betonarme şekilde tamamlanır.

Ab-ı Hayat Su Kuyusu Projesi Uygulaması

Ab-ı Hayat Su Kuyusu Projesi kapsamında Diversity Farklılık Derneği internet sitesinde geliştirilen bir uygulama ile hayırseverler bir su kuyusuna 50 TL ile hissedar olabilmekte ve su kuyusu ile alakalı son durumu anlık takip edebilmekteler. Her yıl onlarca su kuyusu binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırılmaktadır. 2017 yılında Hz Fatıma R.Anha-Mali, Hz Ebu Eyyüb El Ensâri-Mali, Hz Sevde R.Anha-Nijer su kuyuları bu şekilde açılmış olup hali hazırda da Su Kuyusu kampanyaları devam etmektedir.  Hayırseverler www.diversitydernegi.org adresinden online ödeme yoluyla su kuyusu kampanyasına destek olabilirler.

Afrikada Su Kuyusu Açma Maliyeti

Su kuyusu açma maliyetleri ülkeye bölgeye derinliğe ve kuyunun nasıl açılacağına bağlı olarak değişmektedir. Diversity Farklılık Derneği olarak uzman ekibimiz ile yerinde yapılan ön çalışmalar ve 10 yılı aşan Afrika tecrübemiz ile maliyetler belirlenmiştir.

Ayrıntılı maliyetler için derneğimizi arayarak geniş bilgi alabilirsiniz.

0090 216 478 47 06 – 0090 535 923 09 09

Afrikada su kuyuları

Özellikle Sahra Altı Afrika’da on binlerce insan birikinti suya ulaşmak için doğup büyüdükleri köylerinden göç etmektedirler. Su kuyusuna sahip olan bir köyde ise tüm canlılar sudan istifade etmekte hatta yerel tarım faaliyetleri canlanmaktadır. Nijer, Mali, Çad, Etiyopya, Moritanya, Nijerya, Somali, Senegal, Kenya, Togo, Uganda gibi ülkelerde açılacak su kuyuları her yıl biraz daha fazla canlının susuzluktan ölmesinin önüne geçecektir. Su kuyusu, açılan bölgedeki tüm canlıların sudan istifade etmesi demektir.